Voel je goed in de sportschool (met deze 4 tips kan het)

De één is er niet weg te slaan, de ander moet je er naartoe slepen: de sportschool. Waar het voor de ene vrouw een walhalla is, voelt de ander zich helemaal niet op z’n gemak. Tot nu, want we geven je 4 tips waardoor jij je goed voelt in the gym.

Tip 1: kies voor fijne sportkleding

Het allerbelangrijkste is dat jij je prettig voelt in de sportkleding die je draagt. Je wilt zorgeloos kunnen sporten in plaats van je druk maken over hoe je eruit ziet op de mat. Decathlon heeft speciaal voor vrouwen een prachtige sportlijn ontworpen waarin élk lichaam mooi uitkomt. Of je nu een gezegend bent met rondingen of rekening moet houden met een grotere büste, in deze lijn vind je precies de sportkleding voor jouw figuur.

Het materiaal is zacht en is voornamelijk geschikt voor vrouwen met een plus size maat. De leggings schijnen niet door (wel zo fijn als je gaat squatten) en de shirts zijn langer zodat ze niet bij elke beweging naar boven kruipen. Kortom: deze lijn is perfect om je zelfverzekerd te voelen in de sportschool. Je hoeft namelijk geen seconde na te denken over je outfit!

Tip 2: ga met een sportschool maatje

Wedden dat het bezoekje aan de sportschool een stuk gezelliger wordt wanneer jij je beste vriendin meesleept? Samen klagen tussen de buikspieroefeningen door en experimenteren met verschillende gewichten. Je maatje wordt jouw persoonlijke stok achter de deur. Afzeggen gaat je veel minder makkelijk af wanneer je iemand anders ook moet teleurstellen.

Ook fijn: met deze tip hoef jij je haar niet te wassen na het sporten

Tip 3: volg een groepsles

Vind je de sportschool spannend omdat je er niemand kent? Volg een sportles! Doordat je in een groep gaat trainen, doe je heel wat nieuwe connecties op. Daarnaast word je persoonlijk gecoacht op je houding en uithoudingsvermogen. Zo weet je voortaan precies of je een beweging goed uitvoert of niet. En dat is voor elke beginner dé manier om blessures te voorkomen.

Tip 4: vraag om een rondleiding

Geloof ons maar, elke sportschool-junkie moest ooit ergens beginnen. Vraag bij binnenkomst dan ook om een rondleiding. Je krijgt zo uitgelegd hoe de apparaten werken, waar de toiletten zijn en hoe je een groepsles kunt boeken. Wanneer je weet hoe de apparaten werken, kun jij je standaard routine op de mat vervangen door een routine met gewichten!

Tekst: Renée Prenger

vrouw in sportschool

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »