De 6 voordelen van een ijsklontje voor je huid

Iedere dag een ijskontje over je gezicht heen laten smelten klinkt als gekkenwerk. Koud is het zeker, maar een ijsklontje doet wonderen voor je huid. Wedden dat jij met deze voordelen op zak ook de ijskast in duikt?

Een ijsklontje wordt door veel beauty experts gezien als het geheim voor een stralende huid – en dat helemaal gratis! Waar je in sommige salons een heuse ice facial kunt doen, ervaar je de voordelen ook gewoon met een ijsklontje uit je eigen vriezer. Voor een optimaal effect kun je ingrediënten als kamille thee, lavendel of rozenwater toevoegen voordat je het water invriest.

De 6 voordelen van een ijsklontje:

#1 Het vermindert ontstekingen. Het ijsklontje vermindert onzuiverheden en acne door de ontstekingsremmende werking. Je gebruikt immers ook ijs wanneer je wilt dat je verzwikte enkel minder pijnlijk wordt.

#2 Het verkleint poriën. Wrijf een ijsklontje over je verstopte poriën heen voor een optimaal effect. Hierdoor ziet je huid er direct gladder uit.

#3 Het verwijdert dode huidcellen. Ook bevordert het de aanmaak van nieuwe cellen; is dat even mooi meegenomen.

#4 Het bevordert de bloedcirculatie. Hierdoor ziet je huid er gezonder uit en krijg je die prachtige glow. Ook fijn: het is een perfect middel om van die dikke wallen onder je ogen af te komen. Zeker wanneer je ijsklontjes van groene thee gebruikt.

#5 Andere producten worden beter opgenomen. Doordat je je huid koelt, worden andere skincare producten veel beter en dieper opgenomen in je huid. Zo haal je nog meer uit je skincare routine.

#6 Het kalmeert een rode en geïrriteerde huid. Wanneer je last hebt van acne of andere huidirritaties, zorgt de kou ervoor dat de zwelling afneemt en de huid minder rood wordt.

Zo werkt een DIY ice facial:

Je kunt – als je een echte durfal bent – je gezicht voor een aantal seconden onderdompelen in een bak met ijswater. Maar met een gevoelige huid kun je je huid beter opfrissen op een andere manier. Belangrijk is dat je het ijsklontje eerst omwikkeld met een theedoek, hierdoor kan je de huid niet beschadigen. Niet iedere huid kan zulke extreme temperaturen aan. Zodra je het ijs hebt ontwikkeld, werk je met het ijsklontje van binnen naar buiten toe. Hierdoor werk je alle afvalstoffen direct de deur uit. Dág wallen en hallo stralende huid!

Meer lezen over skincare? Check dan ook onze speciale beauty pagina waar we de beste tips & tricks delen op het gebied van huidverzorging.

Tekst: Renée Prenger

Bron: Byrdie

voordelen ijsklontje huid

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »