Deze vorm wenkbrauwen past het beste bij jouw gezichtsvorm

Wenkbrauwen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je gezicht. Ze zorgen voor structuur en balans in je gezicht, en mooi opgemaakte wenkbrauwen maken je make-up look helemaal af. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste vorm wenkbrauwen kiest, aan de hand van je gezichtsvorm.

Rond gezicht? Kies voor scherp en sophisticated

Bij een rond gezicht kun je het beste kiezen voor een langere wenkbrauw, met een hoge arcadeboog. Ronde gezichten zien er vaak lief en schattig uit, maar met deze wenkbrauwen ziet het gezicht er meteen stoerder en sophisticated uit.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Selena Gomez (@selenagomez)

Vierkant gezicht? Kies voor hoog en donker

Bij dames met een vierkant gezicht staan hoge wenkbrauwen, met een prominente boog, het mooist. Dit zal je kaaklijn smaller doen ogen en het gezicht langer laten lijken. Ook zullen donkere tinten je flatteren. Ga dus lekker aan de slag met een donker wenkbrauwpotlood of pomade.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Margot Robbie (@margotrobbie)

Lang gezicht? Kies voor wijd en plat

Brede, wijde wenkbrauwen staan prachtig bij een lang gezicht. Hierdoor krijgt het gezicht namelijk meer verhouding. Een grote boog is voor deze gezichtsvorm niet nodig.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Hartvormig gezicht? Kies voor zacht en subtiel

Kies bij een hartvormig gezicht voor een zacht gevormde wenkbrauw met een heel lichte ronding. Deze vorm omlijst je ogen en opent je blik.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Ovaal gezicht? Kies voor natuurlijk

De ovale gezichtsvorm wordt gezien als de ideale gezichtsvorm omdat veel wenkbrauwstijlen deze vorm flatteren. Je kunt je brows dus lekker natuurlijk houden, of een wenkbrauwvorm naar keuze uitproberen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Tekst: Aimée Kniese

wenkbrauwen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »