Waarom je een haarhanddoek wilt gebruiken

Fans van Friends weten dat Monica Geller elf soorten handdoeken heeft. Hieronder vallen handdoeken voor ‘alledaags gebruik,’ ‘gasten’ en ‘chique gasten.’ Wat de resterende 8 categorieën zijn weten we niet, maar hopelijk is één ervan ‘haarhanddoek.’ Haarhanddoeken zijn namelijk ontzettend handig. Zelfs Kylie Jenner is fan. Benieuwd of een haarhanddoek ook iets voor jou is? Lees verder voor meer voordelen van de handdoek.

#1 Haarhandoeken verminderen haarbreuk en wrijving

Als je een badhanddoek gebruikt zul je merken dat deze zwaar is en waarschijnlijk aan je haarlijn trekt. Als het haar nat is, is het het meest vatbaar voor breuk. Dus een lichtere en zachtere haarhanddoek die hiervoor is gemaakt, zal je haar tegen dit soort schade beschermen.

Een haarhanddoek neemt ook de verleiding weg om het water van de uiteinden van je haar te wrijven, waardoor het kan gaan klitten en het nog meer kan beschadigen.

#2 Haarhanddoeken verminderen de droogtijd van je haar

Het gebruik van een omwikkelbare handdoek kan extra vocht en water opnemen. Zodat je als je je haar gaat föhnen minder warmte nodig hebt. Hierdoor worden eventuele hitteschade en de tijd geminimaliseerd.

#3 Haarhanddoeken zijn ideaal voor het laten intrekken van een haarmasker

Wil je een haarmasker gebruiken, maar heb je tegelijkertijd ook van alles te doen? Breng dan de haarhanddoek over het haarmasker aan, zodat deze de tijd krijgt om goed in te trekken.

HEMA tulband handdoek €5
GLOV Hair Wrap handdoek € 17,25
Haarhanddoeken zijn ontzettend handig. We vertellen je precies waarom je een haarhanddoek wilt gebruiken voor je haar.
H&M Home badstof haarhanddoek €5,99

Tekst: redactie

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »