Waarom je een kostuum wilt dragen dit voorjaar

Ja, je leest het goed. Na maandenlang thuis gewerkt te hebben, gaan we dit voorjaar weer een kostuum dragen. Althans, wel als het aan ons (en de modewereld) ligt.

Misschien ben je er nog niet klaar voor om je loungepak voor goed in te ruilen voor een knellend pak met blazer en pantalon. Maar wat als we je vertellen dat de kostuums er deze lente heel anders uit gaan zien dan je nu denkt? Ze zijn namelijk super comfortabel.

Een comfortabel kostuum: het bestaat

Comfort is key, maar er is niemand die zegt dat een kostuum dragen oncomfortabel hoeft te zijn. Als we kijken naar de modetrends van 2021 blijven we nog kiezen voor lekker zittende kleding, maar dan wel in een chic jasje. Laat het oversized kostuum dat precies zijn.

Bij oversized denken we al snel aan te groot. Maar dat is bij het kostuum niet per se het geval. De pantalons zijn wel wijd, maar door de hoge taille verlies je er niet je hele figuur in. De blazers zijn voorzien van grote schouders, maar door je mouwen op te rollen word je niet één groot blok, maar een prachtige vrouw met rondingen.

Dit is waarom we zo dol zijn op het kostuum

Het kostuum geeft een vrouw een onwijs krachtig gevoel. Dat is niet voor niets, want het pak is het middelpunt van de power dressing beweging uit de jaren ’80. Waar vrouwen zich gingen kleden in oversized mannenpakken om op te komen voor vrouwenemancipatie.

Wat het dragen van een pak zo tof maakt, is dat het op eindeloos veel manieren te combineren is. Als een matchend pak of als losse onderdelen. Daarnaast is het de ideale outfit voor meerdere gelegenheden. Wanneer je een T-shirt met sneakers draagt, is het kostuum heel casual. Terwijl een pak ook heel zakelijk kan zijn met een smetteloze witte blouse en hakken. Lekker veelzijdig dus, dat krachtige power suit.

Gelukkig voor jou, zien we dit voorjaar pakken in overvloed. In frisse kleuren zoals sage, lila en roze. Maar ook in neutrale kleuren als grijs en beige. Ben jij al klaar om je krachtig te voelen in dé musthave van het voorjaar?

Tekst: Renée Prenger

kostuum dragen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »