3x waarom je paarse outfits wilt dragen deze lente

Onze lente garderobe bestaat voornamelijk uit paarse outfits dit jaar. Mede dankzij die prachtige paarse look van Kamala Harris tijdens haar inauguratie. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom je je kledingkast dit voorjaar wilt opfleuren met een paarse touch.

De kleur paars is hartstikke hot in zowel de shops als op sociale media als Instagram. Dat is niet voor niets, want de kleur paars is veelzijdig. Zo heb je uiteenlopende paarstinten: van de lichte en frisse pasteltint lila tot aan de donkere aubergine-kleur. Na het lezen van deze drie redenen heb je ook zin om in paarse outfits te investeren, geloof ons maar.

Reden #1: de kleur paars zorgt ervoor dat je krachtig overkomt

Heb je wel eens gehoord van kleurenpsychologie? Dit betekent dat een bepaalde kleur ervoor zorgt dat je een persoon op een bepaalde manier ziet. In de kleur paars oog je krachtig, koninklijk, welvarend, onafhankelijk en moed. Geen gek idee dus, om een paarse outfit te dragen naar een sollicitatiegesprek of een belangrijke presentatie. Je voelt je er niet alleen zelfverzekerd in, je straalt het ook uit.

Reden #2: paarse outfits passen bij iedereen

Of je nu een warme of een koele ondertoon in je huid hebt: de kleur paars past bij iedereen. Dit komt omdat er in het kleurenpalet van paars zowel warme als koele kleuren vindt. Lila is bijvoorbeeld een hele koele kleur terwijl de aubergine-kleur een hele warme kleur is.

Reden #3: de kleur paars kun je met veel andere kleuren combineren

De kleur paars kun je op heel veel verschillende manieren combineren. Naast dat je kunt kiezen voor een paarse jurk of jumpsuit, kun je paarse kledingstukken ook goed combineren met anderen kleuren. We hebben onze favoriete kleurencombinaties voor je op een rij gezet.

Lila en sage: deze kleurencombinatie is één van de trends van 2021!

Donker paars en lichtblauw: de mix tussen lichte en donkere kleuren is heel interessant.

Lila en donkerpaars: combineer meerdere tinten van dezelfde kleur met elkaar voor een monochrome look die alles behalve saai is.

Paars en roze: opvallen doe je met deze bonte kleurencombinatie, die een regelrechte hit is op Pinterest.

Benieuwd naar alle trendkleuren van 2021? In dit artikel vind je een overzicht van alle modetrends van 2021. Zo ga je helemaal on trend het nieuwe seizoen in.

Tekst: Renée Prenger

Paarse outfits

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »