Is jouw haarborstel al aan vervanging toe?

Ik gebruik al jaren dezelfde borstel voor mijn haar. Hij werkt nog, dus waarom niet? Toch is het geen gek idee om die oude borstel eens de deur uit te doen. Lees: bacteriën die bij elke borstelbeurt in je schone lokken verdwijnen. Is jouw haarborstel al aan vervanging toe? Ontdek het in dit artikel!

Haarborstels zijn de perfecte broedplaatsen voor bacteriën, die steeds weer in je haar komen wanneer je het borstelt. Bah! Het klinkt niet alleen vies, het is ook niet geweldig voor je hoofdhuid.  De bacteriën kunnen tot irritatie leiden en uiteindelijk je haarzakjes verstoppen, waardoor puistjes ontstaan. 

Zo lang gaat je haarborstel écht mee

De meeste haarborstels gaan ongeveer zes tot twaalf maanden mee, vooral als het een rubberen of plastic borstel is. Hoe lang je haarborstel precies meegaat, hangt af van de kwaliteit van de borstel, het type en de textuur van je haar en de behandelingen en producten die je aanbrengt. Dat is een stuk korter dan je dacht, hè?

Maat hoe weet je dan of je borstel aan vervanging toe is? Als er borstelharen ontbreken, is dat een duidelijk signaal dat de borstel aan het eind van zijn Latijn is. Ook als je de haren niet meer makkelijk uit je borstel kunt halen, is dit een teken dat je deze moet vervangen.

Hoop aan de horizon: zo gaat je haarborstel langer mee

Goed nieuws: je kunt er wel voor zorgen dat je borstel langer mee gaat. Dit kun je doen door de borstel goed schoon te houden. Je haalt het haar waarschijnlijk al regelmatig uit je borstel (zo niet, doe dit dan!); maar je zou ook eens per maand een diepe reiniging moeten doen.

<Pssstt… wil jij dat je haar sneller groeit? Volg dan onze 5 tips>

Verwijder al het haar van de borstelharen en spoel de borstel vervolgens uit met warm water en een paar druppels shampoo. Schudt het een paar keer en laat drogen. Als je een houten borstel hebt, zorg er dan voor dat je deze niet helemaal onder water dompelt (plastic borstels kunnen tot twintig minuten in een kom met water blijven staan ​​om echt goed te weken).

Tekst: Aimee Kniese & Renée Prenger

haarborstel

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »