Waarom je watermeloen wil toevoegen aan je skincare routine

Watermeloen is niet alleen lekker fris om te eten, dit superfood is ook goed voor je huid. Watermeloen toevoegen aan je skincare routine is wat ons betreft iets wat je zo snel mogelijk kunt doen. Dit frisse zomerfruit zorgt namelijk voor een egale én gehydrateerde huid.

Wie watermeloen zegt, denkt direct aan de zomer. Aan zwoele zomeravonden in het park of een frisse salade op het strand. Maar onze liefde voor dit superfood gaat verder dan dat. Het ingrediënt is namelijk ook heel goed voor je huid en dat komt niet helemaal uit de lucht vallen.

Hét skincare ingrediënt uit Korea

In Korea (ook wel het walhalla voor innovatieve skincare) wordt het fruit namelijk al jaren gebruikt in skincare producten. En dat levert niet alleen Instagrammable verpakkingen op, maar ook een upgrade van onze huidige huidverzorging. We zijn dus een beetje late to the party, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. We hebben namelijk alle voordelen van dit superfood voor je op een rij gezet zodat je hierna jouw skincare routine naar een hoger niveau kunt tillen.

Dit zijn de voordelen van watermeloen voor je huid

Voordeel #1: watermeloen zit vol met antioxidanten. Net als dat het fruit gezond voor je lichaam is, is je huid er ook blij mee. Het fruit zit namelijk vol met vitamine A, B6, C, E en aminozuren. Deze ingrediënten gaan huidveroudering tegen en houdt de huid fris en soepel.

Voordeel #2: watermeloen werkt hydraterend. Een inkoppertje, maar dat maakt het niet minder waar. Doordat het fruit voor zo’n 92% uit water bestaat, is het het perfecte ingrediënt voor een droge huid.

Voordeel #3: watermeloen gaat huidpigmentatie tegen. Alhoewel we houden van de zon, moeten we onze huid wel beschermen tegen de schadelijke Uv-stralen. Dit superfood is onze nieuwe redder in nood. De vitamine E helpt onder andere bij het oplichten van hyperpigmentatie en vult tegelijkertijd ook fijne lijntjes in. Een perfect aanvulling op je skincare routine wanneer de zon weer schijnt.

Voordeel #4: watermeloen stimuleert de aanmaak van collageen. Misschien weet je dit al, maar collageen houdt de huid soepel en elastisch. Het zorgt ervoor dat je huid lekker fris oogt. Wanneer je minder collageen aanmaakt (bijvoorbeeld omdat je ouder wordt) worden rimpels en fijne lijntjes eerder zichtbaar. Een proces dat je met watermeloen dus kunt uitstellen.

Voordeel #5: watermeloen werkt kalmerend. Wanneer je huid geïrriteerd is, kan watermeloen wonderen doen. Het fruit bevat namelijk het ingrediënt lycopeen dat kalmerend en ontstekingsremmend werkt. Geen gek idee dus om bij acne of onzuiverheden te kiezen voor skincare producten met watermeloen erin. Tip van de redactie: gebruik dit zomerfruit ook wanneer je per ongeluk te lang in de zon hebt gezeten. Het kalmeert een verbrande huid namelijk als geen ander.

Watermeloen is dus een echte aanrader om aan je skincare routine toe te voegen. Maar ook met deze acht superfoods kun je je mooi eten. Ja, echt. Je leest het in dit skincare artikel.

Tekst: Renée Prenger

watermeloen skincare

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »