Wenkbrauwen laten groeien? Probeer deze tips

Sommige vrouwen zijn gezegend met volle wenkbrauwen, voor andere vrouwen is het een uitdaging. Maar je hoeft niet de handdoek in de ring te gooien, want met onze handige tips kun jij je wenkbrauwen laten groeien.

Je wenkbrauwen zijn erg bepalend voor je gezicht. Het brengt je gezicht in verhouding en laat het opvallen. Tegenwoordig zijn bushy brows helemaal in de mode, maar hoe boks je dat voor elkaar wanneer je van nature helemaal niet zoveel haartjes hebt? The Chair weet raad. 

Tip #1: stop met epileren 

Leg die pincet maar weg. Of nog beter, stop hem even achter slot en grendel. Wanneer je je wenkbrauwen laten groeien wil, moeten de haartjes die je nu hebt een stuk steviger worden en dat gaat alleen wanneer je niet te veel schade aanricht. Je hoeft maar één verkeerd haartje weg te halen en je hele wenkbrauw is niet meer in verhouding. Moet je dan nooit meer epileren? Probeer het te minderen tot eens per twee maanden – afhankelijk hoe hard je haren bij groeien natuurlijk. 

Dit betekent dus ook dat je af moet blijven van de haartjes die buiten de vorm van je wenkbrauw vallen. Een lastige taak, maar het wachten zal het waard zijn. Echt. 

Tip #2: investeer in Benefit Cosmetic’s groei-elixir

Als een vrouw met van nature erg weinig wenkbrauwharen kan ik met zekerheid zeggen dat dit werkt als een trein. Kleine kanttekening: het effect verschilt wel per persoon. Dit elixir smeer je ’s ochtends voor de producten in je haar en dat doe je in de avond nog een keer. Het werkt tegelijk ook als een browgel waarmee je de haartjes in de juiste vorm brengt voor een hele dag. Ideaal om je wenkbrauwen te laten groeien. 

€31,95 – shop hier

Tip #3 Gebruik niet te veel make-up 

Je wenkbrauwen laten groeien, betekent ook: minder bijtekenen dan je gewend bent. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar werkt wel. De hoeveelheid producten die je op je wenkbrauwen smeert handelen als een soort stressors die de groei belemmeren. Kies liever voor een natuurlijke look met het Elixer van Benefit Cosmetics als brow gel. 

Tekst: Renée Prenger

wenkbrauwen laten groeien

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »