Wenkbrauwen verven voor dummies

Wenkbrauwen verven moeilijk? Niet als je ons handige stappenplan volgt. Dit scheelt je niet alleen kostbare bezoekjes aan de schoonheidssalon, je kunt nu voortaan je wenkbrauwen bijwerken wanneer (en waar) je wilt.

Voordat we van start gaan, moet je de verf in huis halen. Wij adviseren om de verf van Refectocil aan te schaffen. Deze verf is heel betaalbaar en gaat heel lang mee. Je kunt op de officiële website kiezen voor een starterskit , maar je kunt ook gewoon de verf los bestellen. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor producten uit de speciale sensitive lijn. Zo weet je zeker dat het wenkbrauwen verven goed uit gaat pakken.

Klaar om te beginnen? Met dit stappenplan kun je zelf je wenkbrauwen verven:

Stap 1: bepaal de kleur

Op de website van Refectocil vind je negen verschillende kleuren die je met elkaar kunt mixen. Zo kun je zelf de gewenste kleur creëren. Wil je alleen je wenkbrauwen wat oplichten, kies dan voor de Blond 0 kleur – deze kleur kun je niet combineren met andere kleuren.

Stap 2: meng met waterstofperoxide

Bij het wenkbrauwen verven meng je de verf uit de tube met een waterstofperoxide. Bij Refectocil vind je deze in een crème en een vloeibare vorm. Hoeveel verf je moet mengen met waterstofperoxide verschilt per kleur. Lees daarom goed de beschrijving van de kleuren. Hierin staat precies wat je moet doen. Meng het tot je met een gladde massa over blijft.

Stap 3: breng vaseline aan rondom je wenkbrauwen

Breng met een wattenstaafje een laagje vaseline aan op je huid rondom je wenkbrauwen. Je volgt hiervoor gewoon de vorm van je wenkbrauwen. De vaseline vormt een barrière voor de verf zodat deze niet de huid mee verft.

Stap 4: breng de verf aan met een make-up kwastje

De volgende stap bij het wenkbrauwen verven, is het aanbrengen van de verf die je in de stappen hiervoor zorgvuldig hebt gemengd. Doe dit tegen de haarrichting in zodat je alle donshaartjes ook mee verft. Het maakt niet uit als je buiten de randjes komt.

Stap 5: trek strakke lijntjes met een wattenstaafje

Tijd om een strakke wenkbrauw te tekenen. Ga met een wattenstaafje strak langs de haartjes van je wenkbrauw. Zorg ervoor dat de vorm van de verf overeenkomt met de normale vorm van jouw wenkbrauwen. Werk alle uitschieters netjes af zodat je met een strakke wenkbrauw overblijft.

Stap 6: laat de verf intrekken

Tijd om de verf zijn werk te laten doen. Hoe lang je de verf moet laten intrekken verschilt per kleur en per wenkbrauw. Wanneer je al volle wenkbrauwen hebt van jezelf, hoef je de verf minder lang te laten zitten dan wanneer je hele lichte wenkbrauwen hebt. De gemiddelde tijd is 10 minuten, maar hoe donkerder je je wenkbrauwen wilt verven, hoe langer je de verf moet laten intrekken.

Stap 7: haal de verf eraf met miccelair water

Zit de tijd erop? Dan kun je de verf eraf halen met een wattenschijfje en miccelair water. Gebruik liever geen andere make-up remover omdat deze de verf op kunnen lossen. En dan is al je noeste arbeid voor niets geweest!

Stap 8: de finishing touch

Nu je klaar bent, kunnen we de puntjes op de i zetten. Haal eventuele extra haartjes weg en breng je wenkbrauwen in model met een wenkbrauw-gel. Et voilà, je wenkbrauwen zijn helemaal on fleek.

Weet je al welke vorm van je wenkbrauwen passen bij jouw gezicht? Niet? Lees dan snel ons artikel…

Tekst: Renée Prenger

Wenkbrauwen verven

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »