Winter skincare 101: onze beste tips

Een grauwe huid. Kleurloos. Wit. Rode plekken. Droge schilfers. Jup: die winter kan bruut zijn voor onze huid. Met deze winter skincare 101 kan jij (en je huid) er weer tegenaan.

De winter is voor je huid geen pretje. De verwarming staat op standje sauna. De luchtvochtigheid is laag. Er waait constant koude wind (soms gepaard met regen) in je gezicht. Je komt vitamine D tekort. En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Maar bij The Chair zien we liever geen beren op de weg, maar denken we in oplossingen. Vandaar onze winter skincare 101 met de beste tips van de redactie.

Winter skincare tips van de redactie

Tip #1: sla vaseline in. Smeer voordat je gaat slapen vaseline op je lippen en op de meest droge plekjes van je huid. Vaak is dit rond je neus. Dit kan de hele nacht intrekken zodat je huid weer wat soepeler wordt.

Tip #2: gebruik eens een slaapmasker. Door het masker de hele nacht te dragen houd je het vocht echt vast en kan het tot diep in je huid intrekken.

Tip #3: masseer de voedende dagcrème of olie in met een jade roller. Zo dringen de fijne moisturizing producten dieper in je huid en houd je door de gezichtsmassage de huid ook soepeler.

Tip #4: stoom erop los. Een face steamer is wat ons betreft dé remedie tegen een droge winterhuid. Je doet er simpelweg water in en de stoom komt als een vochtige mist op je huid terecht. Doe het ten minste 15 minuten. Heb je de luxe van een stomer niet? Leg dan een vochtig handdoekje even in de magnetron en leg deze – zodra deze een beetje is afgekoeld – op je huid. Daarna ga je verder met de rest van je routine.

Tip #5: ga met een ijsklontje over je gezicht. Ja ik weet het, het is koud. Maar je huid krijgt hier echt een opkikker van (lees hier maar). Zo krijg je direct wat meer kleur in je gelaat.

Tekst: Renée Prenger

vrouw doet aan winter skincare

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »