Y2K: alles wat je over deze modetrend moet weten

Y2K is een trend waar we deze zomer al een voorproefje van kregen, en die we nu gewoon mee het najaar innemen. We sommen alles wat je moet weten over deze modetrend maar al te graag voor je op!

Dit is wat mij betreft, misschien wel de leukste modetrend van de herfst/winter 2021/2022. Het is speels, het is vrij en het is kleurrijk. Het is een trend die is aangewakkerd door het medium TikTok. Maar inmiddels hebben ook de modeontwerpers er lucht van gekregen. Want de catwalk werd versierd door prachtige mode die regelrecht uit de zero’s leken te komen.

Y2K en de zero’s: wat is het verschil?

Ik denk niet dat veel mode liefhebbers met weemoed terugdenken aan de zero’s. Ik heb vooral het beeld van Ashley Tisdale in mijn hoofd met een te grote spijkerbroek, een tijgerrokje erover heen, meerdere T-shirts over elkaar aan afgemaakt met lange grove kettingen. Modieus is anders. Y2K daarentegen, is een trend waar alle elementen van die zero’s een stijlvol sausje hebben gekregen. De kledingstukken zijn bijna hetzelfde, maar anno 2021 wordt het wél smaakvol gedragen.

Terug naar de Y2K trend, want waar komt het opeens vandaan? We kunnen TikTok en de regelmatige terugkeer van de trends de schuld geven. TikTok zorgde er deze zomer al voor dat we massaal minirokjes, tube tops en dolle prints gingen dragen. En daar profiteren we dit najaar nóg steeds van.

Wanneer we naar de mode van die fashionweeks kijken kunnen we ons opmaken voor o.a.:

  • halter tops
  • minirokjes
  • gekleurd plaid
  • lichte denim
  • transparante tops
  • opvallende prints

Y2K wordt een feestje! Ik laat je dan ook graag zien welke outfits ik op mijn Pinterest board heb gepinned!

#1 Geprinte broek met faux bontjas

Hoe vrolijk is deze broek? Ik zie mezelf al in deze outfit door de sneeuw banjeren en vervolgens heel fabuleus sippen van mijn pumpkin spice latte.

#2 A la clueless

Haal je inner Cher naar boven met deze heerlijke Y2K outfit. Schattig, zakelijk én uitdagend tegelijk: wat wil je nog meer?

#3 Vrolijke kleuren

Deze Y2K outfit vrolijkt je najaarsgarderobe absoluut op! Felle kleuren hebben de overhand en daar ben ik maar al te blij mee!

Tekst: Renée Prenger

Y2K

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »