Zelf je haar verven? Dit moet je weten

De verf is gekocht, je handdoek ligt paraat en je bent je mentaal aan het voorbereiden. Je gaat zelf je haar verven. Maar je wilt natuurlijk wel dat dit lukt. Onze redacteuren geven je graag een aantal handige DIY-tips. En ja het is makkelijker dan je nu denkt.

Of je nu gaat experimenteren met een opvallende kleur of je uitgroei wilt verbergen: zelf je haar verven kan finaal misgaan. Maar geen paniek, want met deze tips kan jij het ook!

Tip 1: laat het lastige werk over aan de professionals

Wil je bayalage uitproberen? Of misschien ga je wel voor een spannende money piece? Dan raden we je toch aan om een afspraak bij de kapper in te plannen. Zeker wanneer je nog nooit eerder zelf je haar hebt gekleurd, moet je het niet te lastig voor jezelf maken.

Tip 2: was je haar 24 uur van tevoren

Alhoewel je bij de kapper eerst altijd een heerlijke hoofdmassage krijgt wanneer je haar wordt gewassen, hoef je dit thuis niet te doen. Ga je zelf je haar verven? Was je haar dan een dag van tevoren om te voorkomen dat er restanten van andere haarproducten zoals haarolie, mousse en haarlak in je haar blijven zitten. De reden waarom jij niet net voor het verven je haar moet wassen is dat shampoo je hoofdhuid kan irriteren, waardoor de haarverf voor een vervelende reactie kan zorgen.

Tip 3: kies de juiste kleur

Klinkt logisch, toch? Maar hoe bepaal je nu welke kleur past bij jou? Check dan snel dit artikel —> Welke haarkleuren voor welk haartype?

Tip 4: breng de verf aan met een speciale kwast

Zelf je haar verven kan ook met je vingers, maar een speciale kwast geeft je beter resultaat. Ons advies? Lees goed wat er op de verpakking staat. Elk merk heeft immers een verschillende werkwijze!

Tip 5: breng vaseline aan bij je scheiding

Vaseline voorkomt dat de verf in de huid trekt. Gebruik je dit niet? Dan kan je hoofdhuid er onverzorgd en rommelig uit gaan zien. Smeer een dikke laag vaseline bij de middenscheiding van je haar, zodat deze vrij van verf blijft. Na het verven kun je dit er gewoon afhalen met een tissue. Easy does it.

Tip 6: koop altijd extra verf

Heb je lang haar? Dan zal zelf je haar verven zeker meerdere doosjes in beslag nemen. Het is daarnaast altijd fijn om extra verf bij de hand te hebben in geval dat er iets misgaat en je met een half gekleurde coupe zit…

Tip 7: ga over op speciale haarproducten voor gekleurd haar

Is zelf je haar verven gelukt? Investeer dan in de juiste producten voor gekleurd haar. Door shampoo en conditioner te gebruiken van goede kwaliteit, blijft je nieuwe haarkleur langer mooi. En geloof ons maar, je haar gaat je ook dankbaar zijn.

Serie Expert – Vitamino Color Shampoo – €16,96 | Klik hier om te shoppen
Serie Expert – Vitamino Color Conditioner – €21,95 | Klik hier om te shoppen
Serie Expert – Vitamino Color Masker – €26,95 | Klik hier om te shoppen

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Byrdie.com

zelf je haar verven

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »