3x manieren om een zijden sjaaltje te dragen

Het zijden sjaaltje is één van de haaraccessoire trends van 2021. Maar hoe je hem dan draagt is een andere vraag. Daarom delen wij vandaag drie manieren waarop je het zijden sjaal kunt dragen, en ja we leggen ook uit hoe je ‘m dan knoopt.

Een zijden sjaaltje is zo’n aankoop waar je eindeloos veel plezier van kunt hebben, mits je weet hoe je ‘m kunt dragen. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, kan het knopen van zo’n sjaaltje ingewikkelder lijken dan het daadwerkelijk is. Dus heb je een zijden accessoire in de kast liggen en ben je op zoek naar nieuwe manieren om hem te dragen? Lees dan snel verder! We leggen je namelijk van A tot Z uit hoe je dit accessoire kunt dragen.

Zijden sjaaltje: grandmother style

Channel your inner grandmother met een zijden sjaal. Je bent niet de enige die het haaraccessoire op deze manier draagt, want Koningin Elizabeth staat bekend om deze iconische look. Maar wees niet bang, deze trend is alles behalve oubollig.

Zo werkt het: wanneer je sjaaltje vierkant is maak je er een driehoek van door ‘m dubbel te vouwen. Het lange gedeelte van deze driehoek houd je vast aan de bovenkant van je haar. De beide punten maak je met een klein knoopje of strikje vast onder je kin. Even vastzetten met schuifspeldjes en klaar is je klassieke en elegante look á la the Queen.

Zijden sjaaltje: in de knoop

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om een zijden sjaal te dragen. De sjaal geeft een eenvoudige look direct een elegante uitstraling zonder dat je daar veel uit de kast voor hoeft te halen. Het enige wat je nodig hebt is een zijden sjaaltje en een haarelastiek.

Zo werkt het: maak een halfknotje of halve paardenstaart. De helft van je haar is hierdoor opgestoken en de andere helft hangt casual naar beneden. Je zijden sjaaltje wikkel je om het elastiek heen. Heb je dun haar? Dan is de kans groot dat je knotje of paardenstaart niet goed blijft zitten wanneer er een zwaar accessoire omheen hangt. Dit kun je al voorkomen door van tevoren volumespray in je haar te sprayen en te kiezen voor een dunner sjaaltje. Wij gebruiken vaak de Savage Panache poederspray van Techni.Art. Deze geeft fijn haar meer textuur en volume waardoor je zijden sjaaltje nog langer mooi blijft zitten.

Savage Panache poederspray van Techni.Art
Techni.Art: Savage Panache poederspray €20,45

Zijden sjaaltje: á la TikTok

TikTok is een enorme inspiratiebron voor beauty en make-up liefhebbers. Zo ontdekten we dankzij dit medium al deze blush hack en wist je al dat deze beauty producten door TikTok viral gaan? Ook op het gebied van haar kijken we maar al te graag af van grote namen. Zo wordt het zijden sjaaltje massaal op deze manier geknoopt.

Zo werkt het: anders dan bij de grandmother style, knoop je de puntjes van de driehoek niet onder je kin, maar achter je kin. Hierdoor krijg je een soort bandana look, maar dan met een chic randje.

Tekst: Renée Prenger

zijden sjaaltje dragen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »