Zo gebruik je bronzer | 6 tips van de pro’s

Bronzer is zo’n product waar nogal wat verdeeldheid over is; of je zweert erbij, of je vindt het een beetje griezelig en moet er helemaal niks van hebben. Als je jezelf herkent in omschrijving nummer twee, dan zou dit artikel daar zomaar eens verandering in kunnen brengen. Want zo gebruik je bronzer op de goede manier.

Bronzer is niet voor niets bij zoveel bloggers en professionals een grote favoriet. Wij leggen je precies uit hoe, waar en waarom je bronzer kunt gebruiken – make-up artist approved.

1 – Zo gebruik je bronzer: kies de juiste kleur

De ene bronzer is de andere niet, en verschillende huidtypes hebben verschillende bronzers nodig. De eerste de beste bronzer pakken omdat ‘ie toevallig in het uitverkoop-schap ligt is dus geen goed idee. Gebruik altijd een tint die niet meer dan twee tinten afwijkt van je eigen huidskleur; donkerder zal er onnatuurlijk uitzien.

Bronzers in poedervorm zijn het makkelijkst aan te brengen en te blenden voor de make-up rookie. Een bronzing powder met een klein beetje glans geeft een gezonde glow, maar te veel glitters kunnen oneffenheden in je gezicht benadrukken en zorgen voor een vettige look. 

2 – Gebruik de goede kwast

Bronzer aanbrengen doe je het beste met een grote, zachte kwast. Een minder flexibele kwast, zoals een buffer brush of een kabuki brush, zorgt voor een intensere kleur en hardere lijnen. Dit kan er al snel onnatuurlijk en zelfs viezig uitzien.

3 – Zo gebruik je bronzer: pas je foundation aan

Het klinkt misschien vreemd, maar als je bronzer draagt kun je het beste een foundation gebruiken die een tikje donkerder en warmer is dan de variant die je normaal zou pakken. Make-up artist Pat McGrath legt uit: ‘De foundation zorgt ervoor dat je huid er al een beetje gebruind uitziet. Op deze manier ziet de bronzer er natuurlijk uit. De kleuren ontmoeten elkaar zo, in plaats van dat ze een contrast vormen.’ Op een heel lichte huid willen bronzing producten nog wel eens oranje uitpakken, en dat voorkom je met deze hack.

4 – Verwar het niet met contouren

Toegegeven, de twee hebben wat met elkaar gemeen. Donkere kleuren die je aanbrengt op strategische plekken in je gezicht; we snappen de verwarring. Maar waar contouren bedoeld is om diepte aan te brengen en je gezicht smaller te doen ogen, draait bronzen meer om het aanbrengen van een gezonde, warme net-terug-van-vakantie-glans.

5 – Zo gebruik je bronzer: niet over het hele gezicht 

Het is een bekende beauty valkuil, maar tenzij je voor de Oompa Loompa– of Trump look gaat raden we je ten sterkste af om bronzer over je hele gezicht aan te brengen. Bronzer is bedoeld om je er sun-kissed uit te laten zien; met de nadruk op kissed. Subtiliteit is het toverwoord.

Stel dat je in de zon zou gaan liggen, op welke plekken zou je gezicht het snelst bruin worden? Dat zijn de plekken waar je bronzen aanbrengt. Bij de meeste mensen zijn dit de kaak, de neus, jukbeenderen, en het voorhoofd. Houd bij twijfel de ‘3-vorm’ aan. Begin met je voorhoofd, breng dat wat bronzing powder aan rond je jukbeenderen, en vervolgens op je kaaklijn. Geef tot slot je neusbrug ook nog even een lichte veeg.

6 – Maak je look af met een highlighter

Om de look uit te balanceren, gebruik je net boven je jukbeenderen een highlighter met een warme ondertoon. Zo voorkom je dat het geheel er te donker en ‘smoezelig’ uit ziet. Twee van The Chair’s favorieten zijn Soft & Gentle Mineralize Skinfinish van M.A.C. en de Mary-Lou Manizer van The Balm.

zo gebruik je bronzer

Tekst: Aimee Kniese

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »