Handig: zo hoef je niet je haar te wassen na het sporten

In de ochtend sporten is een hele opgave. Je moet je eerst in alle vroegte uit bed slepen, daadwerkelijk sporten en daarna ook nog ‘s douchen en je klaar maken voor de dag. Maar wat als we vertellen dat je niet altijd je haar hoeft te wassen na het sporten?

Niemand heeft zin in een uitgebreide föhn-sessie in de vroege morgen. Zeker niet wanneer je al hebt staan zwoegen in de sportschool. Maar je wilt natuurlijk niet met vette en bezwete lokken op kantoor verschijnen. Voor iedereen die het liefst na het sporten direct aan het werk gaat, hebben we goed nieuws. Met deze vijf tips hoef je niet je haar te wassen na het sporten – en geloof ons, er is niemand die het ziet.

5 tips waardoor je je haar niet hoeft te wassen na het sporten

Tip 1: gebruik droogshampoo vóór het sporten. Droogshampoo is niet voor alles een oplossing, maar in dit geval komt het fijne product goed van pas. We graaien al gretig naar droogshampoo als we een wasbeurt willen overslaan, maar ook voor het sporten halen we ‘m uit de sporttas. Dan niet om onze bezwete manen op te frissen na het sporten; nee we gebruiken droogshampoo vóórdat we aan onze work-out beginnen. De reden? Droogshampoo werkt alleen goed op droog haar. Je kunt dus spuiten wat je wil, maar het heeft weinig effect op een natte hoofdhuid. Door droogshampoo van tevoren te gebruiken, neemt het product tijdens het sporten overtollig vuil en olie op. Zo is je haar een stuk minder vies na die HITT work-out.

Tip 2: vlechten zijn je beste vriend. Het kost je misschien net wat meer tijd in de ochtend, maar je haar invlechten voor het sporten heeft heel veel voordelen. Maak twee vlechtjes in je haar en spuit hier wat sea salt spray overheen. Mocht je echt geen ochtendmens zijn, kun je dit ook al in de avond doen. Maak de vlechten weer los zodra je haar na het sporten weer is opgedroogd en je hebt een natuurlijke slag waar je U tegen zegt. Hallo hitteloze krullen.

Tip 3: kies voor haaraccessoires om de aandacht af te leiden. Kies voor een haarband, een zijden sjaal of haarspeldjes om de aandacht af te leiden van je bezwete lokken. Is de schade niet te overzien? Een baret of muts is ook hartstikke hip op het moment.

Tip 4: omarm de wetlook. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar omarm de wetlook als je geen tijd (of zin) hebt om je haar te wassen na het sporten. Hoe je dit doet, vraag je? Door je haar na het sporten te behandelen met conditioner en een verzorgend serum. Zo lijkt het alsof je haar bewust vet hebt laten worden.

Tip 5: stijl je haar niet. Niet voor het sporten en niet na het sporten. Laat je haar los opdrogen na het sporten en omarm de natuurlijke textuur van je lokken. Zo gaat je huis ook niet pluizen. Bof jij even dat een natuurlijke coupe helemaal ‘je van het’ is op het moment.

Tekst: Renée Prenger

haar niet wassen na het sporten

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »