Zo vaak moet jij je haarborstel schoon maken

Je haar borstelen is voor de meeste mensen een dagelijks klusje. Toch vergeet men vaak de borstel vaak genoeg schoon te maken. Wij leggen je uit hoe vaak en waarom je jouw borstel vaker onder handen moet nemen.

 

Je borstel is een alledaags voorwerp dus zal helaas maar waar veel stof vangen. Losstaand van de stof is je haar ook niet altijd schoon en zullen er vuildeeltjes in je borstel terecht komen. Deze vuildeeltjes gecombineerd met resten van verschillende styling producten zorgen ervoor dat je borstel veel te verduren heeft. Het vuil in de borstel tast de kwaliteit van de borstelharen aan. Daardoor borstel je minder goed door je haar en maakt het jouw haar sneller vet, iets wat je niet wilt lijkt ons.

 

Hoe vaak je de haarborstel moet schoon maken ligt aan de haarborstel en jouw haar. Het is verstandig om losse haren er na elke keer gebruik uit te trekken en je borstel een tik te geven (hierdoor verwijder je direct het losse vuil). Je kan je haarborstel grondig schoonmaken door de borstel te laten weken met shampoo. Door deze stappen in je routine op te nemen behoudt de haarborstel zijn kwaliteit en blijft jouw haar stralend en gezond!

Opzoek naar de perfecte haarborstel voor je eigen lokken? Klik HIER om de parels van Balmain te bekijken. 

Tekst: Sophie de Natris

Balmain

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »