Zomer trends 2022: dit zijn ze

Is de vakantie al geboekt? Dan is het tijd om de koffer in te pakken. Hoe kan dat beter dan met een overzicht van dé zomer trends van 2022? We sommen ze uitgebreid voor je op – uiteraard met jaloersmakend beeld om je vingers bij af te likken. Lezen op eigen risico, dus.

Zomer trends 2022: 5 op een rij

In de zomer draait het om gemak, comfort, luchtige materialen en vooral lekkere pasvormen. Bij tropische temperaturen wil je je niet wurmen in strakke broekjes of topjes. Nee alles moet feilloos om je lichaam heen vallen. Daar houden we in dit zomer trends overzicht uiteraard rekening mee. Klaar voor? Komt -ie.

#1 Felgekleurde co-ords

De makkelijkste en gezelligste zomer trend van 2022 zijn deze gekleurde sets. Je hebt ze van zuurstokroze tot in het simpel zwart. Lekker luchtig, makkelijk te combineren (je hoeft immers alleen je sandalen aan te doen) en altijd chic. Ideaal voor een dag naar het strand, op het terras zitten, met de kinderen naar het meer. Eigenlijk kan je hier alles in doen. Tip: bij Vila koop je er één voor een prikkie.

#2 Linnen pakken

In de zomer is linnen je redder in nood. Perfect voor warm weer, en ook al zweet je als een otter, geen hond die het ziet ;). Mooi zijn de pakken van Vila & Accent by Marlijne. Bonuspuntje als je kiest voor een gezellig kleurtje.

#3 Gehaakte strandjurken

Wil je chic, maar niet al te bloot over straat? Dan is een gehaakte jurk ideaal om over je bikini of badpak aan te trekken. Je hebt wel het gevoel dat je iets aan hebt, zonder dat je de tent uit zweet. Perfect om zo van het strand, naar de strandtent te verhuizen. Met verkoelend aperitief natuurlijk.

#4 Appeltjesgroen

Alhoewel Pantone de kleur paars had aangewezen als dominante kleur van de zomer trends van 2022, neemt appeltjesgroen gewoon het stokje over. Prachtig bij een zongebruinde huid. Je maakt echt een statement en valt sowieso op!

#5 Geprinte sets

Naar kantoor in deze bloedhitte? Ga voor chique sets met een zomerse print. Luchtig, comfortabel, niet te bloot en bovenal geschikt voor tropische temperaturen. Loafers eronder en klaar is Kees!

Ben je nog niet klaar voor de zomer? Met deze tips overleef je elke hittegolf.

Tekst: Renée Prenger

dame in zomer trends gekleed

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »