Zomerse stijltips van de redactie

De zomer is misschien wel ons favoriete seizoen. Het is de tijd van warme zonnestralen, een zongebruinde huid en zwierige zomerjurkjes. Om dit warme seizoen nóg vrolijker in te gaan, delen we vandaag onze zomerse stijltips. Zit je er klaar voor?

De zomer is qua kleding zowel makkelijk als ingewikkeld. Je hoeft immers maar één jurkje of playsuit aan te trekken in de ochtend. Maar het kiezen voor één item (en dan voornamelijk iets korts en luchtigs) is voor sommige dames een uitdaging. Niet iedereen voelt zich comfortabel in een kort rokje of een crop top. In de herfst en winter kun je nog werken in laagjes, iets wat in de zomer niet meer mogelijk is.

Maar er is geen reden tot paniek, want met deze zomerse stijltips van de redactie kom je de zomer zonder blikken of blozen door. Oók wanneer de zomer niet jouw seizoen is, let maar op!

Stijltips #1: kies voor ademende materialen

Ik hoop dat je pen en papier bij de hand hebt, want deze materialen wil je absoluut ergens noteren. De materialen linnen, katoen, viscose en hennep laten lucht en warmte goed door. Dit zijn dan ook materialen die je het liefst aantrekt bij tropische temperaturen. Tip van de redactie: draag een linnen blouse of broek naar kantoor. Staat hartstikke zakelijk, maar is wel bestemd tegen het warme weer.

Stijltips #2: omarm wijde pasvormen

Alhoewel strakke en aangesloten kleding prachtig staat, wil je in de zomer iets luchtigs aan. Dit kan door te kiezen voor wijde pasvormen. Gelukkig voor jou is de oversized trend in de zomer van 2021 nog steeds aan de hand, waardoor de winkels vol liggen met oversized blouses.

Stijltips #3: maak van een zomerjurk een nieuwe rok

Ben je uitgekeken op een zomerjurk, maar vind je het printje nog wel leuk? Draag er dan eens een luchtige blouse of T-shirt overheen. Zo blaas je nieuw leven in dit kledingstuk. Hallo mooie zomerrok!

Stijltips #4: draag je badpak ook als top

Stel je voor: het is zó warm dat de mussen van het dak vallen. Je loopt langs een kanaal of rivier en wilt er bijna inspringen. Had je maar je bikini aan, schiet er door je hoofd. Dit scenario kun je heel gemakkelijk voorkomen door een badpak als bovenstukje te dragen. Dit is ook ideaal wanneer je van het strand zo naar een hippe strandtent verhuist. Op de redactie is het badpak met een enkele schouder favoriet (zoals deze van NA-KD)

stijltips voor de zomer
NA-KD one shoulder badpak €27,95

Stijltips #5: investeer in tops waarin je heerlijk kunt zonnen

Op de redactie snappen we als geen ander dat je van alle zonnestralen optimaal wilt genieten. Wij zonnen daarom het liefst in crop tops met een vierkante halslijn. In deze tops kunnen onze rug en decolleté mooi bruin worden terwijl we op het terras of in het park zitten.

Ontdek meer zomerse tips bij The Chair! Zo schreven we eerder al over de vijf sandalen trends van zomer 2021.

Tekst: Renée Prenger

stijlgeheimen van de redactie

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »