Zorgt tandpasta voor mooiere nagels?

Als we TikTokkers moeten geloven moet je hollen naar de winkel voor een paar tubes tandpasta. Dit goedje waar je je tanden mee schoonmaakt, zou zorgen dat je nagels mooier lijken. Maar of het waar is? The Chair zocht het uit.

Een blikje open maken, maar bang dat je nagels afbreken? Dat nare gevoel kennen we allemaal. Dan maar liever door iemand anders laten doen. Wat als tandpasta – iets wat iedereen toch al in huis heeft – de oplossing is?

Volgens TikTok hoeven we helemaal niet te investeren in dure nagelriem-oliën of peperdure manicure. Smeren met tandpasta is het devies. Maar of het ook zo verstandig is?

Schone t… handen

De whitening techniek die je tanden witter laat lijken, kan hetzelfde effect hebben op je nagels. Al zeggen experts in het artikel van Byrdie dat „er geen wetenschappelijk bewijs is dat tandpasta bijdraagt aan de groei van je nagels.“ Maar witter maken, dat kan tandpasta dus wel voor elkaar boksen. Vooral wanneer de formule ook baking soda bevat.

Dág lastige lak

Werkt je nagellak niet mee wanneer je ‘m zat bent? Ook daar is tandpasta een goed hulpmiddel voor. Haal eerst de lastige lak met aceton zo veel mogelijk weg en werk dan met tandpasta de residuen af.

Voor stralende nagels laat je het zo’n tien minuten zitten. Afspoelen met warm water en eventueel naborstelen met een schone tandenborstel of nagelborsteltje.

Zo heb je weer handen waar je blij van wordt!

Lees meer

Meer lezen over nagels? Check ook deze artikelen:

Tekst: Renée Prenger

tandpasta

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »