6 keer anders: een pony stylen doe je zo

Wanneer je ervoor kiest om een pony te laten knippen, ben je misschien bang dat je je voor langere tijd vastlegt op één stijl. We kunnen je geruststellen: dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Want ook met een pony kun je qua styling nog alle kanten op, van makkelijk en casual tot fancy en chic. Wij geven je 6 super simpele en snelle hacks waarmee je je look in no time totaal verandert. Een pony stylen doe je zo!

Tip: wanneer je je haar droogt met een föhn en een borstel, begin dan met je pony. Deze droogt namelijk sneller dan de rest van je haar, en wanneer je pony eenmaal ‘natuurlijk’ is opgedroogd, is ‘ie een stuk moeilijker te stylen zoals jij dat wilt.

Speel met textuur

Een pony hoeft niet altijd steil te zijn. Door wat salt spray te gebruiken creëer je in een mum van tijd nonchalante golven in je pony. Wil je nog een stapje verder gaan? Ga dan aan de slag met een krultang en zet krullen in je pony voor een typische top model shag.

Verander van scheiding

Een pony stylen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Misschien wel de snelste en makkelijke manier om er totaal anders uit te zien: van scheiding veranderen. Als je je pony normaal gesproken recht in het midden draagt, kun je er voor kiezen om eens voor een zijscheiding te gaan. Gebruik wat mousse om ervoor te zorgen dat je haar in de goede richting blijft staan en niet terugspringt naar z’n ‘natuurlijke’ kant.

Kies voor een kuif

Bij het woord kuif denk je waarschijnlijk aan een zeker stripfiguur, of misschien wel aan Elvis Presley. Maar een kuif hoeft er helemaal niet mannelijk, ouderwets of overdreven uit te zien. Sterker nog, we zagen de moderne kuif een aantal keer langskomen tijdens verschillende fashion shows, bijvoorbeeld bij Bottega Veneta, House of Holland en Preen. Doe wat mousse in je pony en föhn het haar vanaf de aanzet droog. Zorg ervoor dat je je haar van je gezicht af föhnt. Gebruik een volumespray om het haar extra body te geven. Kam je pony vervolgens naar achteren en gebruik een klein beetje haarspray om dit vast te houden.

Versier met speldjes

Speldjes zijn niet alleen super praktisch, ze fungeren ook hartstikke goed als leuke haaraccessoires. Creëer met een puntkam een diepe zijscheiding in je pony en zet deze vast met de speldjes of clipjes van je keuze.

Bind er een lint om

Ook leuk als accessoire: een lint. De zwarte variant in zowel satijn als fluweel blijft maar terugkomen op de catwalk (bijvoorbeeld bij Temperley London en Emilia Wickstead) en wij snappen maar al te goed waarom. Met een lint voeg je super makkelijk en snel een klassiek element toe aan je kapsel (en outfit). Of je je pony nu in het midden of naar de zijkant van je gezicht draagt, deze look werkt altijd. Spray wat haarspray op het lint, drapeer hem over je hoofd en bind hem vast in je nek.

Creëer een vlecht

Deze styling truc is vooral heel fijn wanneer de temperaturen stijgen (warme pony + zwetend voorhoofd = niet ideaal). Het klinkt misschien lastig, maar dat valt heel erg mee. Verdeel je haar in een diepe zijscheiding en pak de bovenste pluk van je pony. Verdeel deze vervolgens in drie kleinere plukjes. Kruis deze plukjes 2 of 3 keer over elkaar heen zoals je dat ook bij een normale vlecht zou doen. Pak vervolgens een plukje haar mee dat nog niet in de vlecht zit, net achter de pluk die het verst van je gezicht zit. Doe hetzelfde met een plukje haar aan de voorkant, bij je gezicht. Doe dit net zo lang tot je hele pony ingevlochten is, en zet de vlecht vast met een speldje.

En pony stylen op 6 verschillende manieren; zo simpel is dat dus. Heb jij nog andere tips?

pony stylen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »