Alles wat je moet weten over de Barbiecore beauty trend van nu

Nu Margot Robbie en Ryan Gosling hun draai geven aan een nieuwe Barbie-film, zie je volop vrolijke roze beelden voorbij komen. Het heeft ook invloed op onze make-up, want Barbiecore beauty neemt de wereld over. Of nou ja, het is een trend die tot aan de film nog wel hot gaat blijven.

Barbie is weer helemaal hip nu en er is natuurlijk één kleur die daarin centraal staat. Barbiecore beauty draait om hot pink. En dat mag lekker dramatisch, maar ook super minimalistisch zijn. Het is maar net wat het beste bij jou past. Hoe het ook went of keert: Barbiecore beauty geeft de herfst en winter een vrolijke draai – en wie kan dat nu niet gebruiken?

I’m a Barbie girl in a Barbie world

Barbie heeft misschien een wat vrouwelijk en tuttig imago. Barbie heeft nu eenmaal een onmogelijk schoonheidsideaal in de wereld gebracht waar je als klein meisje al werd geconfronteerd. Gelukkig is het anno 2022 een stuk vriendelijker allemaal en staat Barbie voor innerlijke kracht. We vinden het dan ook helemaal niet verkeerd dat Barbiecore beauty een opmars maakt. We vertellen je – en laten je zien – hoe je dit nu toepast in het dagelijks leven. Want ja, Barbiecore beauty kan ook gewoon naar kantoor.

Barbiecore hair

Barbie staat natuurlijk bekend om haar gladde blonde lokken. Een hedendaagse Barbiecore look bestaat uit een perfecte blow-out. Die je voor elkaar krijgt bij de kapper, maar ook zelf kunt creëren. Bijvoorbeeld met haar rollers. Hoe je dat aanpakt, lees je hier. Hoe meer volume, hoe beter. Dus wees niet te zuinig met de mousse.

Barbiecore outfit

Qua outfit staat hot pink ook in de spotlight – uiteraard. Het mag vrouwelijk zijn, tuttig en vooral helemaal over the top. Wil je Barbiecore toevoegen aan je zakelijke outfit? Kies dan voor een accent kledingstuk zoals een felroze blazer. Deze kun je dan combineren met een zachtroze pantalon of topje voor een ton sur ton look. Zie het als een soort Barbiecore beauty delight.

Barbiecore Beauty

Ook op het gebied van beauty kun je los gaan met verschillende tinten roze. Durf jij het aan om voor knallende roze oogschaduw te gaan? Dat mag! Graag zelfs. Andere aspecten van deze trend die belangrijk zijn? Lange wimpers (bijvoorbeeld met extensions of een wimperkruller) en een duidelijk zichtbare blush. Leuk om mee te experimenteren wanneer het buiten -10 graden is.

Conclusie

Barbiecore is hot (en pink)! Wees niet te terughoudend en kies vooral de vorm en manier die bij jou past. Je gaat er geen spijt van krijgen, dat weten we zeker.

Tekst: Renée Prenger

Barbiecore beauty vrouw

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »