Haarrollers zijn aan de hand: zo gebruik je ze

Je hoeft maar even op Instagram te scrollen en de haarrollers vliegen je om de oren. De Dyson Airwrap is nog nooit zo populair geweest en je vindt overal korte filmpjes van dames die je uitleggen hoe je haarrollers het beste kunt gebruiken. Maar hoe werken ze echt? Wij vertellen het je!

Een volumineuze blow-out creëeren: dat is wat je wil. En als je TikTok en Instagram moet geloven zijn haarrollers the way to go. Er wordt massaal gezocht naar #hairrollers en #bouncyblowout en dat is niet zo gek. Kapsels uit de jaren ’90 zijn aan een opmars bezig. Denk maar even aan het Rachel-kapsel dat na de Friends reünie weer helemaal hip werd.

Maar hoe pak je het aan? We vatten al die toffe video’s voor je samen in dit handige artikel.

@acquiredstyle Reply to @ameliezilber Hope this helps!! My rollers are from @luxyhair you can use my code ACQUIREDSTYLE for $$ of this Xmas! #salonblowoutathome ♬ original sound – ACQUIRED STYLE

Haarrollers gebruiken 101

Stap 1: begin met haar dat voor 80% droog is.

Stap 2: blow dry het haar mét een draai in de richting die je wil (naar buiten of naar binnen).

Stap 3: pak meteen de haarroller erbij en zorg dat je deze bij het onderste van de lok begint te rollen.

Stap 4: trek aan de lok terwijl je draait zodat je zeker weet dat de roller vastgeplakt zit aan het haar. (Roll and pull!).

Stap 5: ben je op de helft? Rol de rest van het haar naar boven en zet het vast met een clip.

Stap 6: laat ze minstens 10 minuten erin zitten, hoe langer hoe meer krullen je krijgt.

Extra tips & tricks

Prep je haar met een mouse zodat je haar meer structuur en stevigheid krijgt. Voor een volumineuze look kun je beter zachte rollers (velcro haarrollers) gebruiken die je een zachte look geven. Hoe groter de rollers, hoe meer volume. Iets wat goed werkt voor lang en dik haar. Dunnere haarrollers gaan je meer krullen opleveren.

Let op dat je de uiteinden van de lok goed mee rolt. Anders krijg je van die gekke haakjes aan de onderkant en dat is dus niet wat je wil. Voor een extra bouncy blowout borstel je nog even door de krullen heen.

Tekst: Renée Prenger

haarrollers

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »