Beauty tips: zo pas je de beauty trends van 2021 toe

Waar we eerder alle beauty trends van de lente en zomer van 2021 voor je op een rij zetten, duiken we vandaag in hoe je deze beauty trends dan toepast. Want een glowy skin is leuk en aardig, maar hoe zorg je er nu voor dat je huid gaat stralen? We vroegen Carmen Zomers, onze favoriete make-up artist, om hulp. Zij geeft ons handige beauty tips voor de lente.

Carmen Zomers is al meer dan 25 jaar een haar en make-up artist en is daarom de perfecte persoon om ons beauty tips te geven over hoe we de beauty trends van 2021 zelf kunnen toepassen. Carmen: “De focus ligt dit voorjaar op onze wenkbrauwen en onze huid. Naast de glowy skin, zien we ook nog steeds de matte look voorbij komen. Voor een matte look investeer je in een satijnachtige matte poeder en een grove kwast. Tik de borstel even uit voordat je de poeder aanbrengt op de T-zone (je voorhoofd, neus en kin).”

Beauty tips: krijg je een glowy skin:

  1. Breng een dikke laag dagcrème aan
  2. Breng hierover direct een dun laagje foundation aan met deppende beweging met je vochtige beautyblender
  3. Pak je liguid blush erbij en breng drie kleine druppeltjes ervan aan op de appeltjes van je wangen en dep deze ook uit met de beauty blender.

Benieuwd naar Carmen’s favoriete skincare merken? Neem dan eens een kijkje bij de producten van Paula’s Choice en Ellis Skin. “Deze zorgen voor een stralende huid.”

Beauty tips: een trendy nude look

Een andere beauty trend die Carmen graag voor ons uitlegt is een nude look : “Ik ben dol op deze trend. Je kunt nude kleuren namelijk gebruiken in je hele make-up routine. Van een nude oogschaduw tot aan een nude lipkleur en nude nagellak. Door highlighter te gebruiken zorg je voor diepte in je gezicht, door de nude kleuren kan je gezicht namelijk flets gaan ogen.”

Er zijn drie manieren om een nude look te creëeren:

  1. Een nude oogscaduw. Kies voor een iets donkere kleur dan jouw eigen huidskleur
  2. Een nude lip. Trek met een nude lippenpotlood een randje om je lippen en vul deze in met een glanzende nude lipstick
  3. Breng highlighter aan op je jukbeenderen. Door de schaduw onder je jukbeenderen creëer je zo diepte in je look

Beauty tips: rommelige wenkbrauwen

Carmen: “de brows zijn deze lente en zomer lekker rommelig en fluffy. Ze zijn vol en au naturel. Maar wanneer je niet zo hele volle wenkbrauwen van jezelf hebt, kun je ze voller lijken met make-up. Teken je wenkbrauwen bij en borstel de haartjes bij de aanzet recht omhoog en borstel vervolgens de haartjes na het hoekje in vorm.

Volle wenkbrauwen in twee simpele stappen:

  1. Kleur je wenkbrauwen in met een matte wenkbrauwpotlood dat net wat donkerder is dan je eigen wenkbrauwen. Dit potlood van Charlotte Tilbury is één van mijn favorieten
  2. Borstel de haartjes omhoog en breng in vorm met een wenkbrauwgel. Ik gebruik zelf deze fijne gel van Inglot

Over Carmen Zomers

Carmen Zomers is al meer dan 25 jaar een bekend gezicht in de beauty wereld. Als hair en make-up artist verzorgt zij de styling van bekend Nederland. Maar Carmen is veel meer dan dat. Ze is beautyvlogger en auteur van de Ageless 50+ beautyguide waarin ze vrouwen van 50+ handige beauty tips geeft. Wil je meer tips van Carmen? Volg haar dan op Instagram @carmen_zomers of bezoek haar website www.agelessbycarmen.com.

Tekst: Carmen Zomers

Beauty trends 2021 toepassen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »