Fleur op: dopamine beauty is een ding [en dit is het]

dopamine beauty oogschaduw

De zomer is hét seizoen om uit te pakken met kleur. Niet alleen in je kleding, maar ook in je make-up. Dopamine beauty verovert alle trends, en dit is het.

Move over dopamine dressing, want dopamine dressing neemt het stokje van je over in 2022. Maar wat is het precies en waarom wil je hier ASAP mee beginnen? De redactie van The Chair vertelt het je.

Dopamine

Dopamine is het gelukstofje dat je lichaam aanmaakt. Iets wat je kunt stimuleren met wat je aantrekt, maar ook wat je op je gezicht smeert. Namelijk: felle kleuren maken je vrolijker. En dan maakt het niet uit of je het aantrekt of op je ogen doet. Tijd voor een gezellige make-up routine dus! Dus dopamine beauty is een ware kleurenexplosie op je ooglid om je humeur een flinke boost te geven.

Waarom is dopamine beauty opeens een ding?

TikTok heeft enorm veel invloed op hoe de meeste vrouwen zicht kleden. Zo is de clean girl look (steek bun, fresh (no) make-up look, glowy skin red.) ongekend populair. Maar daar is de beauty wereld wel heel erg saai van geworden. Iedereen kopieert elkaar en niemand steekt er meer uit. Wanneer iedereen opt op de modellen off-duty-look, durft er niemand meer uit te pakken met een gekleurde eyeliner.

Zo begin je met dopamine beauty

Nikkie Tutorials is de queen van dopamine beauty. Zij deinst niet terug van gewaagde kleurencombinaties. Daarom proberen we maar al te graag een aantal van haar looks uit. Heb je geen tijd om uren voor je spiegel te blenden totdat je polsen er zeer van doen? Kies dan voor een simpele variant: de gekleurde eyeliner. Op zoek naar inspiratie? We lieten je hier al leuke looks met grafische eyeliner zien.

Welke kleur ga jij als het eerste proberen?

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles