Dit moet je NIET doen bij een droge huid

De winter komt er aan en dat betekent ook dat je huid droger wordt. Met dank aan de verwarming, want die zorgt voor een hoop droge lucht. Maar wat zijn de geboden bij een droge huid? We sommen ze hier voor je op.

Je smeert totdat je een ons weegt in het najaar, maar soms kun je er helemaal niks aan doen. Zo’n droge huid voelt niet comfortabel aan en zorgt ervoor dat de schilfertjes als confetti door het huid verspreid zijn. Wat kun je beter niet doen als je last hebt van een wat drogere huid? We zetten het hier voor je op een rij.

Wat is een droge huid?

Een drogere huid heb je als je huid van nature minder talg aan maakt. Dames met een vette huid maken dus juist meer talg aan dan gemiddeld. Het heeft dus lang niet altijd met het weer te maken, maar kan ook genetisch bepaald zijn. Maar ook vocht is een belangrijk onderdeel van de huid.

Wanneer je te weinig hebt – wat bij de meeste mensen zo is – moet je extra vocht bijsmeren. Dit kan bijvoorbeeld met een heerlijke bodylotion of moisturizer. Heel belangrijk, want met een vochttekort krijg je zo’n droog en trekkerig gevoel. En da’s niet zo lekker.

Wat niet te doen bij een drogere huid:

  • Te vaak douchen
  • Te lang douchen
  • Te heet douchen

Wat je wél kan doen?

  • Kort en koud douchen (behalve wanneer je je haarproducten eruit moet wassen)
  • Na het douchen je lichaam insmeren met bodylotion
  • Kiezen voor een douche olie

Zo, weet je dat ook weer. Ps: zo kom je af van droge voeten.

Bron: Libelle

Tekst: Renée Prenger

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »