Eyeliner leren zetten? Ik probeerde alle hacks al voor je uit

Eyeliner leren zetten, staat al jaren als goede voornemen op mijn lijstje. Het komt er niet van. Tot vandaag, want ik probeerde alle slimme hacks voor je uit om eyeliner te leren zetten zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Eyeliner is één van de beauty trends van 2021. Zeker in de grafische vorm. Maar wat als je het niet in de vingers hebt? Dan ga je allerlei hacks uitproberen om eyeliner te leren zetten. Althans, dat is wat ik heb gedaan. Ik neem je mee in dit leerproces, zodat het bij jou misschien wel vlekkeloos verloopt.

Hack 1: puntjes zetten voordat je de lijn zet

Eén van de hacks die ik veelvuldig voorbij zag komen, was eyeliner leren zetten door middel van puntjes. Je zet eerst stipjes dicht bij je wimper en trekt daarna in een vloeiende beweging de streep door. Bij mij ging dat een stuk minder soepel als dat het nu klinkt. Doordat ik al verkeerd knipperde zat de eerste stip over mijn gehele ooglid. Deze hack werkte voor mij dus helaas niet.

Hack 2: bijwerken met een wattenstaafje

Gelukkig was er deze hack om mijn oog make-up te redden. Op het internet wordt het wattenstaafje geprezen als dé noodoplossing wanneer alle andere hacks mislukken. Ook ik maakte daar lustig gebruik van. Mijn wattenstaafje dipte ik even in micellair water waarmee ik mijn uitschieters mee weg werkte. Plots had ik een eyeliner waar ik al redelijk tevreden mee was.

Hack 3: een wing zetten in no time

Tja, over naar misschien wel de moeilijkste stap van eyeliner leren zetten: de wing. Een hack die ik toegestuurd kreeg van een fervent eyeliner drager, was om bij het uiteinde van de wing te beginnen. Je draait je eyeliner eigenlijk om en werkt van het punt van de wing naar het lijntje die je al boven de wimper hebt gezet. Hierdoor heb je meer controle waar je wing eindigt. Ik was sceptisch in het begin, maar deze hack werkt echt! Ook iemand die – net zoals ik – nog nooit eyeliner heft gebruikt, kan zo een wing zetten. Mocht dit niet lukken? Dan kun je altijd een kartonnen kaartje of plakband gebruiken voor een strakke wing.

Nu ben jij aan de beurt. Als ik eyeliner kan leren zetten, kan jij het ook!

Shop hier onze favoriete eyeliners

Too Faced waterproof vloeibare eyeliner €18,-
Essence Liquid Ink Eyeliner (bruin) €2,59
L’Oréal Paris Super Liner Ultra Precision €13,99

Tekst: Renée Prenger

eyeliner leren zetten

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »