Glanzend haar op natuurlijke wijze? Dat doe je zo

Je wil glanzend haar op natuurlijke wijze creëren. Dit kan! Hoe je dit voor elkaar bokst, lees je bij The Chair.

Het is 2022 en één van je goede voornemens is om minder schadelijke chemicaliën aan je haar bloot te stellen. Goed idee! Maar hoe kom je dan aan die prachtige glanzende lokken? We vertellen je het hier.

Glanzend haar op natuurlijke wijze

Stap 1 is investeren in een shampoo en conditioner zonder sulfaten, siliconen en parabenen. Gebruik bijvoorbeeld een shampoo bar met natuurlijke ingrediënten. Deze shampoo bars zijn ook erg goed voor het milieu omdat ze niet worden geleverd in plastic verpakkingen die je om de haverklap weg moet gooien.

Door je haren te wassen met een milieuvriendelijke shampoo houd je je hoofdhuid lekker schoon, waardoor je haar maximaal kan gaan glanzen. Glanzend haar op natuurlijke wijze dus. Een extra tip: wanneer jij denkt dat je je haar helemaal hebt uitgespoeld, blijf dan toch nog een minuutje extra onder de douche staan. Vaak zitten er dan nog restanten shampoo in ons haar die ervoor kunnen zorgen dat het haar vet lijkt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De oorzaak van duf haar

Om te begrijpen hoe je kunt zorgen voor glanzende lokken, is het belangrijk om te weten wat je haar zo duf kan maken. De nummer 1 oorzaak? Beschadigd haar! Wanneer je puntjes beschadigd zijn (bijvoorbeeld omdat je veel hitte tools gebruikt) kunnen ze afbreken. Ook reflecteren ze het licht minder, waardoor het minder shiny overkomt.

De belangrijkste factor voor glossy hair is dan ook dat de haarschubben zich goed sluiten en zo licht kunnen reflecteren.

Maar ja, hoe zorg je daar dan voor? We geven je een aantal tips!

Tip 1: eindig onder de koude douche

De koude straal (nadat je onder een warme douche je haar hebt gewassen en verzorgd) sluit de haarschubben weer, waardoor je haar minder pluist en zo meer gaat glanzen. Hier lees je meer over waarom koud douchen goed voor je haar is.

Tip 2: reinig je haar met appel cider azijn

Nog een manier voor glanzend haar op natuurlijke wijze: reinig je haar 1x in de week met appel cider azijn. Een wondergoedje dat veel wordt gedronken door celebs en gezondheidsfreaks. Appel cider azijn zou de hoofdhuid reinigen waardoor er minder overtollig olie wordt geproduceerd. Zie het als een hoofdhuid reset om je haar een wake-up call te geven.

Tip 3: slaap op een satijnen kussensloop

We schreven het al eerder: een satijnen kussensloop is een ideaal hulpmiddel voor stralende lokken. Je haar breekt minder snel af in je slaap. En aangezien er minder wrijving is loop je minder kans op pluis en word je dus wakker met glanzend haar.

Succes met deze tips!

Tekst: Renée Prenger

vrouw met glanzend haar op natuurlijke wijze

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »