Go Get Inspired: de moderne mullet

De coronacrisis heeft veel onverwachte haartrends gebracht. Buzzcuts en pony’s uit de jaren 90 waren ultra-populair. Maar tegen het einde van het jaar is misschien wel het meest onverwachte kapsel teruggekeerd. De veel bespotte mullet: beroemd gemaakt door Little Richard en David Bowie, is terug, maar met een moderne twist.

Wat de mullet nu modern maakt, is dat het kapsel gedragen wordt door zowel mannen als vrouwen. We hebben de mullet al gezien bij Miley Cyrus, Cara Delevigne, Maisie Williams, Billie Eilish en – uiteraard – dé ster van Netflix-hit Tiger King, Joe Exotic. De gebleekte mullet van Exotic leidde er zelfs toe dat de zoekterm ‘how to cut a mullet’ met 1124% toenam sinds het begin van de lockdown, meldt Cosmetify.

Het moderne mullet-kapsel ziet er het mooist uit bij mensen met dikker haar. Dit omdat het dan meer volume creëert dan bij mensen met dun, steil haar. Als je echter je zinnen hebt gezet op het krijgen van een moderne mullet, maar fijner haar hebt, kan het helpen om het op de juiste manier te stylen! Bij fijn haar, breng een textuurbalsem aan in je haar. Breng daarna volumepoeder aan om het haar voller te maken.

Pssst… wist je dat ook het iconische kapsel van Rachel Green een comeback maakt?

De mullet is ook geschikt voor vrouwen met natuurlijke krullen. De zachte gelaagde overgang van de pony naar de lengte aan de achterkant zorgt voor een eigentijdse look die bij die krullen past. Om ervoor te zorgen dat je gekrulde mullet er niet uitziet als een bol kroezen, moet je ervoor zorgen dat je wat product toevoegt tijdens het stylen. Werk na het wassen een hoeveelheid mousse ter grootte van een hazelnoot in je haar. Droog het vervolgens met een diffuser. Verwen je haarpunten met wat haarolie en je bent klaar om te gaan!

Tekst: Aimee Kniese

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »