Going short: de beste korte kapsels bij jouw gezichtsvorm

Overweeg jij weleens de schaar in je lange lokken te zetten en voor een fris, kort kapsel te gaan? Dan is dit artikel een must-read, want wanneer je voor een korte coupe wil je natuurlijk zeker weten dat je straks met een fabulous coupe en zero regrets de salon uitloopt. Geen nood, behulpzaam als we zijn vertellen wij je welke korte coupe jou geweldig zal staan gebaseerd op je gezichtsvorm. Laat die schaar maar komen!

De beste korte coupes voor een… rond gezicht

Vaak wordt er gedacht dan mensen met een rond gezicht zich niet zouden moeten wagen aan korte kapsels. Niets is minder waar! Wanneer je een rond gezichtsvorm hebt wil je je gezicht als het ware verlengen. Kies daarom voor een messy pixie cut: zo creëer je meer volume boven op je hoofd wat de illusie van een langere gezichtsvorm wekt.

Pas op voor: korte bobs met een ronde, rechte pony en andere korte kapsels met veel volume rond je gezicht. Deze hairdo’s zullen de ronde vormen van je gezicht alleen maar accentueren.

De beste korte coupes voor een… vierkant gezicht

Net als mensen met een ronde gezichtsvorm hebben dames met een vierkant gezicht baat bij een kapsel dat het gezicht langer maakt. De schuine bob is dan ook hét kapsel voor jou. Kies voor een asymmetrisch kapsel dat tot net onder je oren valt om zo je sterke kaaklijn iets te verzachten. Schuine lokken bij je gezicht zorgen ervoor dat je features net wat meer lengte krijgen.

Pas op voor: bot geknipte bobs en super korte pixie cuts. Sterke gezichtstrekken zijn prachtig en mogen zeker gezien worden, maar deze kapsels hebben de neiging om een hoekig gezicht ietwat mannelijk te maken.

De beste korte coupes voor een… driehoekig gezicht

Heb jij een sterke kaaklijn en een smaller voorhoofd? Ga dan voor een kapsel dat voor meer volume aan de bovenkant van je gezicht zorgt. Een kapsel met golvende laagjes is jouw beste vriend. Ook kan je een korte ‘crop’ erg goed hebben: een strak, sleek kapsel met een asymmetrische pony dat tot net boven je oren valt. Zo trek je de aandacht weg van je kaaklijn, en door de schuine pony gaat die aandacht automatisch naar je ogen. Eye-catching indeed!

Pas op voor: kapsels op kinhoogte. Confronterend maar waar: een shirt dat precies op je heupen valt zal je heupen breder maken, en een kapsel dat precies op je kin valt zal je kin breder maken.

De beste korte coupes voor een… hartvormig gezicht

Hartvormige gezichten worden nog al eens verward met driehoekige gezichten. Niet vreemd, als je bedenkt dat een hartvormig gezicht eigenlijk een omgekeerde driehoek is: jij hebt een smalle kaak en een breder voorhoofd. Waar dames met een driehoekig gezicht moeten oppassen met een bob op kinlengte, zal deze jou juist prachtig staan. Je creëert zo meer volume aan de onderkant van je gezicht, waardoor je voorhoofd optisch smaller lijkt. Een asymmetrische pony maakt dit kapsel nog flatterender. Wil je nog een stukje korter? Ga dan voor een pixie cut met een schuine blunt cut fringe. Dit kapsel haalt wat van het ‘gewicht’ weg bij je voorhoofd en laat je elegante, smalle kaaklijn perfect zien.

Pas op voor: kapsels die veel nadruk leggen op je voorhoofd. Zware pony’s, maar ook updo’s waarbij al het haar boven op je hoofd ligt zullen bij jou geen succes zijn.

De beste korte coupes voor een… ovaal gezicht

Je hebt het misschien wel vaker gehoord: dames met een ovaal gezicht kunnen qua kapsel een heleboel hebben, dus als je avontuurlijk bent ingesteld wat je haar betreft is dit jouw lot uit de loterij. De botte bob, de gelaagde golvende bob, de schuine crop, de korte pixie… gefeliciteerd, het zal je allemaal prachtig staan! 

Pas op voor: kapsels die niet bij je haartype passen. Gezegend met de meest veelzijdige gezichtsvorm of niet, ook beauties met een ovaal gezicht moeten rekening houden met issues zoals dun haar, gebrek aan volume of weerbarstig haar dat zich niks aantrekt van wat jij wilt. Ach, je kan niet alles hebben hè…

Tekst: Aimée Kniese

gezichtsvorm

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »