Groeit je haar door het te knippen?

Wie lange lokken á la Rapunzel ambieert probeert van alles om het haar te laten groeien als kool. Wassen met rozemarijn water, werken met olie, minder je haar wassen. Maar helpt een knipbeurt er ook bij? Kortom: groeit je haar door het te knippen? We zochten ’t voor je uit.

Bij de kapper gaat er in de meeste gevallen meer van je haar af dan erbij komt. Even de puntjes bijknippen resulteert vaak in een korte coupe waar je helemaal niet op ingesteld was. Je vindt je haar wel mooi, maar je moet even wennen aan de lengte. Maar wat als je haar groeit door dat afknippen? Ja, je leest het goed.

Groeit je haar door het te knippen?

Je zou denken dat een kappersbezoek alleen maar leidt tot minder lengte. Je haar wordt dan ook afgeknipt. Maar er gaat een gerucht dat een regelmatige trimsessie bij zou dragen aan de groei van je lokken. Je haar zou sneller terug groeien, maar is het ook waar?

We doken in de materie. Je haar gaat niet opeens sneller groeien door een kappersbeurt – helaas is het niet zo makkelijk. Maar je haar regelmatig laten knippen zorgt wél voor langere en sterkere haren. En dat draagt dan weer bij aan een vollere en uiteindelijk ook grotere haarbos.

Hoe zit dat dan?

Wanneer je plaatsneemt in de kappersstoel worden de dode puntjes afgeknipt. En aangezien je haren uit je hoofdhuid groeien, heeft dan niet direct effect op het stimuleren van die haargroei. Maar die kappersbeurt zorgt wél voor gezonder haar omdat het ervoor zorgt dat je minder snel last krijgt van gespleten puntjes, ook dichterbij je hoofdhuid.

Dat is fijn, want die gespleten punten zorgen voor snellere haaruitval en stagneren de groei. Wanneer je dus regelmatig de puntjes laat afknippen, houd je de haargroei niet meer tegen. En een gezonde hoofdhuid en haarzakjes zorgen dan weer voor een snellere haargroei.

Conclusie

Wanneer je je haar laat knippen groeit je haar niet ineens sneller terug. Maar een regelmatig bezoek aan de kapper draagt wel bij aan een gezondere hoofdhuid – wat dan weer zorgt voor meer haargroei. En die knipbeurt zorgt er ook voor dat je minder snel last hebt van gespleten punten en het bijkomende haaruitval. Dus, ga vooral regelmatig naar de kapper. Je lokken gaan je dankbaar zijn.

Bron: Byrdie.com

Tekst: Renée Prenger

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »