Zo kun je je haar beschermen tegen de zon

Je haar beschermen tegen de zon is super belangrijk voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Waar zonnebrandcrème goed werkt voor je huid, vraagt je haar echter om een andere werkwijze. Wat dat precies is, leggen we hier aan je uit.

Oeps! Vergeet jij ook altijd je haar te beschermen tegen de zon? Geloof ons, je bent echt niet de enige. Tijd om daar verandering in te brengen, want het kan je een hoop ellende – lees: huidkanker – voorkomen. Wanneer je je hoofdhuid namelijk niet beschermt loop je extra risico en daar maken we niemand gelukkig mee. Beschermen dus!

Haar beschermen tegen zon

Nu hoef je – gelukkig – niet direct de zon te ontwijken, want wanneer je je haar goed beschermt kan je gewoon gaan zonnen zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Er zijn namelijk genoeg haarverzorgingsproducten met ingebouwde spf. Deze zorgen er ook voor dat je na een dag in de zon niet overblijft met een droog bosje haar dat veel weg heeft van stro.

Tip van de redactie: kies voor een leave-in spray die je op je haar kunt spuiten zodra je het zonnetje in gaat. Al zijn er ook veel shampoos en conditioners met spf, is het toch beter om te kiezen voor extra bescherming. Deze spray je in je haar wanneer je de deur uitstapt en beschermt je haar de hele dag door.

Zo bescherm je je hoofdhuid tegen de zon

Je hoofdhuid moet ook beschermt worden met de zon, maar gewoon zonnebrand smeren op je hoofd zorgt dan weer voor vette lokken. Een oplossing: spray een transparante zonnebrand (in spray-vorm dan) van een geruime afstand op je haar. Net als met ‘normale’ zonnebrand moet je dit keer op keer doen wanneer je in het water bent geweest. Ja, óók wanneer de zonbescherming waterproof is.

Bonus tip: kies voor een hoofddeksel

Wanneer je toch merkt dat je hoofdhuid rood wordt of geïrriteerd raakt, bescherm je haar dan met een passend hoofddeksel. Denk aan een sportieve pet, een sjaaltje of een bucket hat. Zie het als een stijlvolle noodoplossing. Meer lezen over stijlvolle accessoires? In dit artikel hebben we haaraccessoires verzameld die elke outfit een upgrade geven.

Tekst: Renée Prenger

Haar beschermen tegen zon

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »