Haar wassen met rauw ei: doen of niet?

Je haar wassen met rauw ei, is dat nu een goed idee? In tijdschriften regent het tips met rauwe eieren, maar of je lokken er ook blij van worden? Wij vertellen het je.

The Chair is hét haar en beauty platform voor dames die dol zijn op gezonde lokken en een glowy skin. Wij zien de beauty- en haartrends als één van de eerste uit de branche en maken de gezellige vertaalslag zodat jij precies weet waar je aan toe bent. De vraag van vandaag: moet je haar wassen met rauw ei nu doen of niet? Onze redactie ging op onderzoek uit.

Rauw ei in het haar

Toen we jong waren stond Meiden Magazine vol met tips met rauwe eieren. We dronken het als we het aandurfden en smeerden het rijkelijk in het haar. Het zou namelijk hartstikke gezond zijn voor je lokken. Wel even je neus dicht, want die eieren stonken een uur in de wind. Maar het was het allemaal waard, beloofde het blad. Of we er nu ook zo over denken?

Haar wassen met rauw ei heeft heel veel voordelen

Ja, het advies was goed. Want rauwe eieren bevatten tal van ingrediënten waar onze haarbos maar wat blij mee is (bron: Libelle). Op een rij:

  • Vitamine B12 (laat je haar sneller groeien)
  • Vitamine A (zorgt ervoor dat je haar minder snel afbreekt)
  • Eiwitten (versterkt de haarwortels)
  • Zink (zorgt ervoor dat je haar minder snel vet wordt)
  • Zwavel (voorkomt roos)
  • Choline (vermindert gespleten haarpunten)

Geen gek idee om je haar te gaan wassen met een eitje, dus. Maar hoe pak je dat aan zonder dat het een kliederboel wordt? Maak er eerst een soort omelet van door hem in een bakje te kloppen. Maar in plaats van dat je het rauwe ei in de pan mikt, smeer je het in je natte haar. Dit laat je intrekken (minstens 20 minuten) en spoel het dan grondig uit. En geen zorgen, want je kunt hier gewoon met je normale shampoo overheen zodat je lokken weer heerlijk ruiken.

Ben je klaar met douchen? Maak dan niet deze fout bij het drogen van je haar.

Tekst: Renée Prenger

haar wassen met rauw ei

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »