Dit zijn de haartrends van 2022

haartrends herfst winter

Happy new year! En dat betekent tijd om vooruit te kijken naar dé haartrends van 2022. We maken ons op voor prachtige en makkelijk te onderhouden kapsels. Ben je er klaar voor?

Haartrends #1 the Shag + mullet

Deze haartrend is een combinatie van de haartrends The Shag en de mullet. Beiden waren afgelopen maanden al een regelrechte hit en dit jaar combineren we ze gewoon met elkaar. Op de catwalk zagen we dit kapsel veelvuldig verschijnen. Onder andere bij Proenza Schoeler en Tom Ford. De achterkant is een stuk langer dan de voorkant en de plukjes aan de zijkant framen het gezicht. Echt een kapsel voor stoere chicks die op zoek zijn naar een unieke coupe.

Haartrends #2: de old fashioned bob

De Kardashians zijn om en dat betekent maar één ding: de old fashioned bob is terug van weggeweest. Ook als het aan de modewereld ligt, zetten we dit jaar volop de schaar erin. Tijdens de internationale modeweken was de retro-chic bob uit de roaring twenties helemaal hot and happening. Waar Chanel koos voor een messy bob, koos Gucci daarentegen voor een scherp afgesneden bob. Hoe je ‘m dus ook wilt dragen: hij is hartstikke in in 2022!

Haartrends #3: een pixie cut

Je bent niet de enige die geïnspireerd is door het korte kapsel van Rihanna. Ook de modewereld leek beïnvloed te zijn. Vooral de Italiaanse modehuizen waren fan van de pixie cut. Ook hier is er weer volop variatie mogelijk. Zo kun je kiezen voor een hele stoere en ruige variant of voor een meer gepolijste versie a la Audrey Hepburn. Het is maar net waar jij je fijn bij voelt!

Haartrends #4: blunt bangs

Yay! De coronapony is een blijvertje. Waar we eerst vooral dol waren op de 70’s bangs, valt de modewereld nu op de blunt bangs. Sommige modellen hadden pony’s die bijna hun ogen bedekten, anderen hadden weer ultra-korte pony’s. Je kunt dus lekker variëren met de lengte deze herfst en winter. Als alle grote modehuizen zoals Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en Valentino voor dit kapsel kiezen, wéét je dat het er een om in de gaten te houden is.

Haartrends #5: natural hair

We schreven niet voor niets dat de haartrends van 2022 erg makkelijk in de omgang zijn. De modewereld omarmt – eindelijk – alle normale haarstructuren. Je hoeft er in de meeste gevallen niet eens een kam door heen te halen. Hoe wilder hoe beter, is het devies.

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles