The Chair voorspelt: dit is hét it-kapsel van 2023

We zitten middenin een hittegolf, maar kijken toch alvast naar de kapsel trends van 2023. En we voorspellen bij deze dat de Scandi bob het it-kapsel gaat worden. Waarom? Dat lees je hier.

Je hoefde Instagram maar even te openen vorige week en de knappe Scandinavische vrouwen met prachtige kapsels drongen je feed binnen. En terecht, want volgens meerdere grote bladen hebben deze groep vrouwen een kapsel op de markt gezet waar iedereen op aast. En je begrijpt, daar willen we bij The Chair alles over weten.

De Scandi Bob

Ze noemen het de Scandi bob, een bob tot aan de onderkant van je kaak die scherp afgesneden is. Door de speciale manier van knippen vallen de lokken mooi om het gezicht. Highlights complementeren dit effect waardoor je haar instant meer volume krijgt. Voor een extra speciale look maak je de voorste plukjes wat lichter, we noemen dit ook wel baby hihghlights.

Hét kapsel van 2023?

Waarom we bij The Chair denken dat dit het it-kapsel van 2023 gaat worden? omdat het nul extra verzorging aan je vraagt. We zijn drukker dan ooit, hebben genoeg aan ons hoofd (hallo oorlog in Oekraïne, klimaatcrisis en inflatie) en willen niet onze dag beginnen met een veel te lange haar-routine. Dan is dit kapsel perfect voor jou.

Daarnaast past het mooi bij dames met dun en/of fijn haar. Het geeft namelijk extra volume aan het haar.

Zo style je de Scandi bob

Zodra je uit de douche stapt stop je lekker wat mousse in je haar om je haar wat meer stevigheid te geven. Je gaat daarnaast met een föhn en bijpassende borstel (of een fancy Dyson-föhn) door je haar heen om het droog te borstelen. Breng een beetje haarlak aan terwijl je op je kop hangt om zo veel mogelijk volume te vergaren.

Inspiratie beelden voor naar de kapper

En, heb je meteen een afspraak geboekt bij je kapper om de schaar erin te zetten? Neem deze Pinterest beelden dan mee als vergelijkingsmateriaal. Kijken op eigen risico ;).

Tekst: Renée Prenger

vrouw met een Scandi bob

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »