Highlights uitgroeien: onze beste tips

Je hebt een paar weken geleden prachtige highlights laten zetten. Je wilde je winterse coupe wat meer zonneschijn geven. Maar nu is het punt gekomen dat je het kapsel helemaal zat bent. Maar hoe kun je highlights uitgroeien? The Chair weet raad.

Of het nu een spontane actie was om lichtere plukken in je kapsel te verweven of een vooruit uitgedokterd plan: je wil er nu vanaf. Zo spoedig mogelijk. Maar hoe doe je dat eigenlijk, highlights uitgroeien? Met onze tips kan het.

#1 Knip je highlights af

Ben je gezegend met ellenlange lokken? Dan kun je je highlights uitgroeien door ze gewoon af te knippen. Het grote voordeel: je haar is super gezond omdat je het niet nog een keer hoeft te verven. Het grote nadeel is dat er een stuk van je haar afgaat. Niet waar iedereen op zit te wachten.

#2 Kleur je haar volledig in een nieuwe haarkleur

Dit is een eenvoudige manier om je highlights uit te groeien. Je bent er in één keer helemaal vanaf. Al is het natuurlijk wel aan jou of jij je haar wil verven in een nieuwe haarkleur (bijvoorbeeld in 1 van de trendy haarkleuren van deze lente). Wil je liever niet zo’n permanente oplossing? Kies dan voor een haarspoeling die steeds minder heftig wordt per wasbeurt.

#3 Voeg low-lights toe

Wil je wel de diepgang in je haar bewaren, maar geen highlights meer? Dan kun je kiezen voor zogeheten low-lights. Je brengt highlights in donkere kleuren aan op de lichtere plekken in je haar. Je maakt dan geen rigoureus einde aan je coupe, maar kunt je highlights uitgroeien op een snelle en natuurlijke manier. Je test zo eigenlijk of een donkere coupe wel iets voor jou is. En als dat niet het geval is, is er geen reden tot paniek of een duur kappersbezoek.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Byrdie

highlights uitgroeien

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »