Onderzoek toont aan: dit is de meest aantrekkelijke haarkleur

Ga je voor rood, bruin of toch een coupe de soleil? Met al die nieuwe haarkleuren die we elk jaar weer aan ons rijtje toevoegen, wordt de keuze steeds moeilijker. Misschien past de meest aantrekkelijke haarkleur wel bij jou.

Blended grey, Expensive Brunette, Mushroom blonde, Shatush: zomaar een greep uit de haarkleuren die we de afgelopen maanden allemaal voorbij hebben zien komen. Als je de laatste trends volgt kun je het bijna niet meer bijhouden: zoveel nieuwe haarkleuren lijken erbij te komen. Maar wat is nu de meest aantrekkelijke haarkleur?

67% en 71% vinden bruin de meest aantrekkelijke haarkleur

Tromgeroffel… de meest aantrekkelijke haarkleur is volgens onderzoek: bruin! Researchers van het College of Natural and Health Sciences van de Universiteit van Tampa vroegen zowel mannen als vrouwen naar de haarkleur waar zij zich het meest aangetrokken toe voelen.

De hypothese was dat de meest aantrekkelijke haarkleur afhankelijk is van vier factoren:

  1. Haarkleuren uit de omgeving (je ouders, en je eigen haarkleur);
  2. Haarkleuren die bijzonder zijn in jouw cultuur (bijvoorbeeld blonde lokken in Aziatische landen);
  3. Blonde haren omdat dit representatief zou staan aan jeugdigheid;
  4. De haarkleur die gemiddeld gezien het vaakst voorkomt in de samenleving.

Conclusie van het onderzoek

Met al deze factoren in het achterhoofd (deze informatie werd van alle participanten meegenomen in het onderzoek) werd er een conclusie genomen.

  • 67% van de mannen en 71% van de vrouwen vinden bruin het aantrekkelijkst.
  • 27% van de mannen en 23% van de vrouwen vinden blond het aantrekkelijkst.

Dus wil je nog een nieuwe haarkleur uitproberen? Dan is een bruine coupe dus een aantrekkelijke optie. Kies bijvoorbeeld voor de warme kleur Expensive Brown. Deze geeft je huid net wat meer diepte en warmte mee. Ideaal in deze koude wintermaanden.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met meest aantrekkelijke haarkleur

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »