Dit is wat je moet weten over een moisturize sandwich

Smeren kun je leren. We houden dan ook van meer kennis opdoen over skincare. Onze huid is namelijk dé basis voor een prachtige make-up. We vertellen je vandaag dan ook graag over de moisturize sandwich.

Wie houdt er nu niet van skincare? Het kan altijd beter, gehydrateerder en soepeler. Of je nu kiest voor de duurste crèmes of juist de meest innovatieve technieken: je wil jezelf blijven verwennen. En dat kan met die moisturize sandwich.

De lekkerste sandwich voor je huid

Alhoewel een gezonde huid voornamelijk begint met een gezond dieet, kun je ook je steentje bijdragen met een fijne skincare routine. Nieuw is de moisturize sandwich. Dit betekent dat je je skincare producten laagje voor laagje aanbrengt. Als een heerlijk broodje gezond dus.

Je begint met producten die wat waterig en licht van aard zijn. Daarop breng je vervolgens een dikke crème aan om die extra hydratatie in de huid te ‘locken’. Vast te zetten dus, zodat het vocht nergens anders heen kan dan in je huid.

Kanttekening: heb je erg last van acne? Laat je dan adviseren door een specialist. Dikke en rijke crèmes kunnen namelijk zorgen voor extra oneffenheden.

Aanbrengen op een vochtige huid

Het belangrijkste aan de moisturize sandwich is dat je deze eerst vochtig maakt. Dit kan bijvoorbeeld met een spray met kraanwater. Daarna breng je dus een lichte dagcrème aan. Heb je juist een hele droge huid? Dan kun je hier een gezichtsolie aanbrengen.

Ook fijn: je krijgt direct een glowy skin. Iets wat er niet alleen gezond uit ziet, maar ook super trendy is. Wil je dit effect ook in de nacht? denk er eens over na om aan de slag te gaan met vaseline slugging. Deze techniek draagt er ook aan bij om het vocht in de huid vast te houden.

Tekst: Renée Prenger

Bron: Byrdie

moisturize sandwich

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »