Vaseline slugging: de nieuwe Koreaanse beauty trend waar je meer over wil weten

Een glowy skin is één van de beauty trends van dit moment. Skincare is belangrijk en constant in ontwikkeling. Op TikTok vloeien de beauty tips rijkelijk. De nieuwste trend? Vaseline slugging.

Euh, watte? Vaseline is toch alleen als je extreem droge lippen hebt of als je je wenkbrauwen gaat verven? Nou, vaseline heeft dus meer in zijn mars en daar maken de Koreanen naarstig gebruik van. Allemaal met één doel: een gehydrateerde huid waar je U tegen zegt.

Wat is vaseline slugging?

Smeer je hele gezicht voor het slapen in met vaseline en je wordt wakker met een zijdezacht babyhuidje. Dat is wat vaseline slugging veroorzaakt. De vaseline voorkomt dat er vocht uit je je poriën verdampt terwijl je slaapt als een roosje. Al het vocht blijft in je huid, waardoor deze elastisch en gehydrateerd blijft. Het resultaat: een stralende huid! En dat zonder ingewikkelde gezichtsmassages en eindeloze maskers van tientallen euro’s. Dat die ouderwetse vaseline toch nog van pas komt hè?

Zo werkt vaseline slugging

Misschien ben je bang dat vaseline je huid veel te vettig en plakkerig maakt. Vaseline versterkt eigenlijk de natuurlijke huidbarrière die vocht ingesloten houdt. Deze raakt namelijk beschadigt door je genen, je leeftijd of de luchtkwaliteit. Vaseline neemt die rol van je huid over waardoor de huid weer elastisch wordt.

Maar er zit wel een addertje onder het gras. Vaseline slugging is namelijk niet geschikt wanneer je snel last hebt van acne of een hele gevoelige en snel geïrriteerde huid hebt. Heb je daarentegen van nature een extreem droge huid? Dan kan vaseline wonderen verrichten.

Wat te doen

Dus, hoe werkt het nu? Je smeert na je avond skincare routine een flinke laag vaseline over je schone gezicht en dit laat je de hele nacht liggen. Als je wakker bent masseer je de rest van de vaseline in je huid, maar je kunt ook je huid reinigen met rozenwater zodat je met een frisse blik de ochtend begint. Wij gaan het proberen, jij ook?

vaseline slugging

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »