Mushroom blonde: dé kleur voor ’t najaar

Is het blond? Is het bruin? Nee het is mushroom blonde! Deze haarkleur is dé ultieme kleur voor het najaar.

Copper red, party highlights, golden brunette, solar blonde, money piece. Deze vijf kleuren hebben we eerder al bestempeld als dé haarkleur trends voor het najaar van 2021. Maar we zouden The Chair niet zijn als we onze ogen niet open zouden houden voor nóg een haarkleur trend die de winter zal gaan veroveren. Namelijk: mushroom blonde.

Mushroom blonde

Ja de naam zegt het al een beetje: mushroom blonde is precies de kleur van een champignon. Maar maak je geen zorgen, ook wanneer je geen fan bent van het eten wil je deze wél op je hoofd. Waarom? Omdat de kleur een ultieme combinatie is van een blonde en een bruine coupe.

Wil jij voor het eerst je haar verven? Dan wil je waarschijnlijk niet te veel afwijken van je eigen haarkleur. Met mushroom blonde hoeft dat gelukkig niet. Je kunt lekker dicht bij je eigen haarkleur blijven, mits je blond of bruin haar hebt natuurlijk. Wel zo fijn, toch? Oh en lees voordat je naar de kapper gaat dit artikel even. We hebben namelijk aan een expert gevraagd wat je moet weten voordat je in de kappersstoel plaats gaat nemen.

Au naturel, of toch niet?

Als het aan de haarexperts ligt zijn natuurlijke haarkleuren helemaal ‘je van het’ dit najaar. Bof jij even, want deze haarkleur past hier perfect bij. Mushroom blonde oogt namelijk super natuurlijk en mede daardoor voorspellen we dat deze erg populair gaat worden. Het is immers geen drastische verandering en je hoeft geen uren in de kappersstoel magazines door te spitten.

Dan de hamvraag: wat is mushroom blonde nu voor een kleur? Het is geen traditionele blond tint, maar een haarkleur met een assige ondertoon. Het zit precies tussen licht bruin en donkerblond in. Ook fijn: je hoeft niet snel weer terug naar de kapper. Een touch up eens in de drie tot zes maanden is genoeg.

Heb je inspiratie nodig voor jouw kapper of om jezelf te overtuigen? Bekijk dan snel deze inspiratiebeelden!

Tekst: Renée Prenger

jonge vrouw heeft de haarkleur voor het najaar: mushroom blonde

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »