Nooit meer stinkende oksels met een okseldetox

Je spuit deo alsof je leven er vanaf hangt, maar het baat nog niet echt. Je hebt nog steeds last van die vervelende zweetgeurtjes. Hoe je daar van afkomt, vraag je? Doe een okseldetox!

Een watte? Ja, je leest het goed. Er bestaat een heuse okseldetox. Om alle vervelende aroma’s uit je poriën te krijgen zeg maar. Op TikTok gaat deze trend als een lopend vuurtje, dus het heeft alle voortekenen dat het goed moet komen. En aangezien wij ook redelijk nieuwsgierig zijn, doken we in de materie om je vraag te beantwoorden.

Okseldetox in een notendop

Bij een detox denk je vaak aan schadelijke stoffen die uit het lichaam moeten. Door middel van een sapkuur bijvoorbeeld. Deze populaire cleanses zouden je lichaam even resetten zodat je er weer tegenaan kunt. Geen slecht idee, natuurlijk. Maar hoe werkt dat met die zwetende oksels van je?

Iets waar je je overigens absoluut niet voor hoeft te schamen. Zweet is een natuurlijk proces. Of we dit nu leuk vinden of niet. Ons lichaam gebruikt zweet om je af te koelen als je overhit bent. Bij de één is dat pas bij een intense HITT workout in de gym, bij de ander is dat al wanneer ze de trap op lopen. No worries. Want elk lichaam is prachtig zoals het is.

Pssttt… ontdek hier dé beauty trends van 2022.

Wanneer je het vervelend vindt dat je veel zweet, kun je overwegen om een okseldetox te ondergaan. Volgens TikTok zou dit hét remedie zijn tegen zweetdruppels.

Een okseldetox is interessant voor je wanneer:

  • deo geen effect lijkt te hebben
  • je overmatig zweet
  • je nog steeds nare luchtjes ruikt als je schone kleding aantrekt en deo op doet.

Een maskertje voor je… oksels

Een maskertje van natuurlijke ingrediënten doet dienst als een detox. Dit natuurlijke masker is gemaakt van klei en appelciderazijn. De theorie erachter: chemische deodorants laten chemische ingrediënten achter op de oksels waardoor ze minder goed werken wanneer je dagelijks fanatiek aan het smeren bent. Zie dit masker als een reset zodat je deo voortaan wél werkt, of in ieder geval beter dan eerst.

Klei haalt de opgestapelde oliën en vuil onder je oksels weg én werkt verzachtend. Appelciderazijn is heel zuur en brengt de PH-waarde weer op het juiste peil. Het masker maak je dus eenvoudig zelf (1 eetlepel klei + 1 theelepel appelciderazijn) en laat je vijf tot tien minuten inwerken.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Libelle

okseldetox

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »