Een onderhuidse puist is een crime – Zo kom je er vanaf

Een onderhuidse puist is een en al ellende. Hij zit in het blikveld, maar dat witte puntje is nog ver te zoeken. Je vingers jeuken om er aan te pulken, maar je weet dat je het dan alleen erger maakt waardoor je nog langer met een opvallende puist rond moet lopen. Maar met deze tips is alle ellende een stuk minder erg.

Niet pulken luid elk skincare advies. Laat een puistje met rust en gebruik het liefst pimple patches om de ontsteking in je huid te verminderen. Toch lonkt het witte puntje naar je. Je moet en zal er korte metten mee maken. Maar bij een onderhuidse puist steekt het anders in elkaar. Het doet zeer als een malle, maar je moet wachten. En geduld? Dat is niet jouw beste kwaliteit.

De oorzaak van een onderhuidse puist

Voordat we die vriendelijke vriend elimineren, is het wel handig om te begrijpen waar die enorme onderhuidse pukkel ineens vandaan komt. Voorkomen is inderdaad beter dan genezen. De oorzaak van zo’n onderhuidse ellendeling is een mengelmoesje van meerdere oorzaken. Mogelijke factoren die mee kunnen spelen zijn:

  • stress
  • oliën of bacteriën die je poriën verstoppen
  • vuil (lees: slecht schoonmaken van de huid)

Wat te doen tegen een onderhuidse puist?

Tijd om er een einde aan te maken. Klaar voor de tips? Hier komen ze

Tip 1: blijf ervan af! Hoe verleidelijk het ook is, blijf er echt vanaf. Daar beschadig je de huid alleen maar meer mee. Het herstelproces duurt zo ook een stuk langer en die willen we nu juist gaan versnellen…

Tip 2: doe een beetje chill en gezond. Het is niet gek dat je in een stressvolle periode van je leven opeens last krijgt van oneffenheden waar deze onderhuidse joekel onderdeel van kan zijn. Probeer lekker gevarieerd te eten, sla de Mac Donalds een keer over en zweet alle stress eruit in de sportschool. Doet ook wonderen voor je brein.

Tip 3: exfolieer met salicylzuur. Gebruik een product waar minimaal 2% salicylzuur in zit om de ellendeling uit te drogen. Wanneer hij wel erg lang blijft zitten kun je ook een afspraak maken bij de schoonheidsspecialiste voor een peeling met deze zuiverende zuren.

Oh en nu je toch lekker bezig bent, deze 4 beauty hacks moet je NIET volgen.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Vichy

vrouw zonder onderhuidse puist

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »