Go Get Inspired: pastelkleurige lokken

Heb je zin in een andere haarkleur? Pastelkleurige lokken zijn helemaal ‘je van het’ op dit moment. Geen zorgen, want je hoeft je haar niet direct te bleken. Een kleurrijke spoeling werkt namelijk net zo goed.

In de lockdown hebben we ons meer dan eens voorgenomen om ons haar in een gekke kleur te verven. Wanneer het niet goed uitpakt, is er immers toch niemand die het ziet. Wij waren niet de enige want onze tijdlijn liep vol met kleurrijke coupes. Van Chrissy Teigen die met paarse lokken de deur uitstapte tot aan de gekleurde lokken van Kylie Jenner. Dat is ook niet zo gek, want de keuze is reuze. Zo is er zachtroze, lila, lichtblauw en strawberry blonde. Welke kleur heeft jouw voorkeur?

Zo rock je pastelkleurige lokken

Twijfel je of de pastelkleurige lokken je zullen staan? Kies dan voor een kleur die het beste past bij de ondertoon van jouw huid. Is deze warm? Kies dan voor een roze of licht rode kleur – bijvoorbeeld strawberry blonde. Heb je een koele ondertoon? Dan passen de kleuren lichtblauw en lila beter bij jou. Het hangt natuurlijk van je natuurlijke haarkleur af hoe goed de spoeling zichtbaar is op je haar. Zo is een kleur makkelijker te zien op lichte haren dan op donkere.

Pastelkleurige lokken op 3 manieren

De kleurspoeling kun je op een aantal manieren in je haar aanbrengen. We hebben de drie populairste manieren voor je op een rij gezet:

#1 Een subtiele glans over je natuurlijke haarkleur. Laat de spoeling minder lang intrekken dan op de verpakking staat voor een subtiele kleur. Perfect voor wanneer je wel wilt experimenteren maar niet all out wilt gaan.

#2 Tot in de puntjes. Breng de kleurspoeling alleen in je puntjes aan voor een interessante look. Een vrolijk detail om alvast het voorjaar mee in huis te halen.

#3 Tijd om te experimenteren! Breng de kleurspoeling aan op al je lokken voor een uitdagende look. Het fijne aan de kleurspoeling is dat je ‘m er zo weer uit wast. Voor welke kleur ga jij?

Toe aan meer inspiratie? Hier vind je een overzicht van alle haarkleur trends van 2021. Zo kun je voorbereid het nieuwe seizoen in!

Tekst: Renée Prenger

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »