Alles wat je wilt weten over pimple patches

Pimple patches: dit is alles wat je wilt weten

Wat doe jij wanneer je een puistje hebt? Spuit jij de tandpasta tube leeg (tip: niet doen!) of laat je hem zitten? Vandaag vertellen we je over pimple patches: misschien wel hét remedie voor onzuiverheden.

Je voelt hem soms al dagen aankomen en dan zit ‘ie er opeens: een puistje, pukkel, of rood bultje met een witte stip. Je handen jeuken om eraan te zitten, maar je weet dat dit zorgt voor littekens. Tandpasta is een huis-tuin-en-keuken middeltje die je puistje weliswaar uitdroogt, maar goed voor je huid is het absoluut niet. Maar wat werkt dan wel?

Pssst… heb je de beauty trends van 2021 al gezien?

Dé oplossing: pimple patches

Ze zien er gezellig uit, deze patches. Deze kleine stickers hebben de meest vrolijke vormen. Denk an maantjes, bloemen en regenbogen in opvallende kleuren. Ze vrolijken je gezicht absoluut op, maar werken ze ook echt tegen puistjes?

Pimple patches: zo werken ze

Het zijn een soort pleisters die ervoor zorgen dat er geen vuil en viezigheid in je puistje kunnen komen. Doordat de pukkel wordt afgedekt, wordt de zwelling minder. Ze absorberen al die smerige oliën uit het bultje en voorkomen dat je eraan gaat zitten. Fijn, want door aan een puistje te zitten, loop je meer risico op ontstekingen en heelt de huid minder snel.

Maar dan de vraag, helpen ze echt?

Ja! Maar we moeten daarbij wel vertellen dat het voornamelijk werkt bij oppervlakkige puistjes en kleine breakouts. Voor echte acne zijn deze pimple patches niet grondig genoeg. Hiervoor kun je beter een afspraak maken bij de dermatoloog.

Onze favoriete pimple patches

Tijd om je een paar favorieten van de redactie te tippen. En nu zijn wij benieuwde: ga jij ze uitproberen?

Sorry not Sorry pimple patches – BH cosmetics €10,00

Flower Power patches – Squish €12,00

Tekst: Renée Prenger

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles