Ook last van puistjes op je billen? Dit doe je eraan

In de zomer ontkom je er bijna niet aan: puistjes op je billen. Vervelend als je net een stranddag op de planning hebt staan. Zo ontstaan deze bultjes en zo komt je er z.s.m. weer vanaf.

Buttne is een soort van acne die vaker voorkomt dan je denkt. We praten er immers nooit over. Toch ben je echt niet de enige die er last van heeft. Zeker dames die veel zitten op een dag – hallo kantoorqueens – hebben er regelmatig last van.

“Constant contact met oppervlakken door kleding, de warmte die het zitten creëert en de onvermijdelijke problemen met de bloed- en lymfecirculatie vormen een risicofactor voor nieuwe puistjes,“ zegt dermatoloog Dr Tiina Meder in een artikel van Glamour Magazine UK.

Het remedie voor puistjes op je billen? Vaker staan

Een zit-sta-bureau is niet alleen aantrekkelijk omdat je houding erop vooruitgaat. Het is ook een perfect remedie tegen puistjes op je billen. Om even te gaan staan tijdens het werken, voorkom je dat je hele bum onder de bultjes zit.

Last van een onderhuidse puist? Lees hier wat je eraan kunt doen.

Luchten die handel

Een andere boosdoener is zweet en warmte. En laat dat nu net het standaard recept zijn voor de zomer. Wanneer je bijvoorbeeld een short of aangesloten broek kan de huid bij je billen nauwelijks ademen. Die warme onderkant is een feest voor bacteriën waar dus puistjes op je billen door kunnen ontstaan. De oplossing: wijde kleding dragen in de zomer en alles in de nacht lekker laten luchten.

Puistjes op je billen kunnen als laatste ook ontstaan wanneer je flink hebt lopen smeren met crème. Denk aan zonnebrand bijvoorbeeld. Goed om verbranding tegen te gaan, maar zorg wel dat je je aan het einde van de dag even lekker afspoelt.

Wat wel (en niet) te doen tegen puistjes op je billen?

Oké, zitten er een paar joekels op je derrière? Dan doe je deze dingen wel – en deze dingen niet.

NIET gaan knijpen in de bultjes.

WEL zitten op een warme handdoek na het douchen om de poriën te openen.

WEL jezelf regelmatig wassen onder de douche, en vergeet vooral niet de billen in te soppen!

WEL direct de bezwete sportlegging uittrekken nadat je hebt gesport.

Zo, weet je dat ook weer!

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Glamour Magazine UK

vrouw met puistjes op je billen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »