Roze outfits voor Internationale Vrouwendag

Het is vandaag Internationale Vrouwendag! De dag waarop vrouwen opkomen voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. Om inspiratie op te doen laten we je vijf roze outfits zien.

De kleur roze is niet alleen verbonden aan Internationale Vrouwendag, het is ook één van de trendkleuren van 2021. Je vindt deze kleur dus volop in de winkels verschijnen, wat het shoppen toch net wat makkelijker maakt.

5 roze outfits om uit te proberen

Omdat we weten dat nog niet iedereen het gewend is om een felle kleur te dragen, laten we je graag zien hoe je op verschillende manieren roze kunt toevoegen aan je kledingkast. Voor Internationale Vrouwendag, maar ook voor de rest van de lente en zomer. Zin om inspiratie op te doen? Scroll dan snel verder naar deze roze outfits.

#1 Het roze pak

Een feministisch statement maken kan het beste in een powersuit in de kleur roze. Het staat niet alleen heel klassiek, maar ook krachtig tegelijk. Kies voor een wit T-shirt en fijne sneakers waar je lekker op kunt lopen. Het fijne aan dit pak, is dat je ‘m na vandaag ook kunt dragen naar kantoor. Zowel als pak als losse pantalon en blazer.

#2 In de mix met rood

De kleur roze kun je heel goed combineren met rood. Het is een gewaagde kleurencombinatie, maar wel één waar je echt een statement mee maakt. Perfect voor Internationale Vrouwendag, als je het ons vraagt. Doordat de kleur rood van nature kracht mee uitstraalt en je er heel wat energie van krijgt, is het een prettige kleur om te dragen op een dag als vandaag.

#3 In één keer klaar

Met een roze jurk ben je in één keer klaar. In de zomer draag je hier klassieke sandalen onder of een fijn paar sneakers. Het is maar net wat beter bij jou past. In de winter kun je een blazer dragen over je roze jurk om het geheel wat warmer te maken.

#4 Roze accessoires

Ben je het nog niet gewend om kleur te dragen? Kies dan voor een roze accessoire om mee te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld een minimalistische outfit opvrolijken met een roze tas of een roze riem. Houd je het liever neutraal? Een roze scrunchie in je haar werkt net zo goed als de andere roze outfits.

#5 Roze boven

In plaats van hele roze outfits kies je voor een roze top, blouse of T-shirt. Simpel en toch hartstikke vrouwelijk. Combineer de roze top op een witte pantalon of een effen spijkerbroek. Dit staat prachtig bij de roze haarkleur die we nu zoveel voorbij zien komen. Meer lezen over de haarkleur trends van 2021? Die vind je in dit speciale overzicht.

Tekst: Renée Prenger

Roze outfits inspiratie

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »