Zo gebruik je snorrenwax dus

Je wilt je snor in model brengen met snorrenwax. Maar hoe het precies werkt, is voor jou nog een raadsel. Tot nu, want de experts van The Chair leggen het in dit artikel aan je uit.

First things first, wat doet snorrenwax precies? Het houdt die dwarse haartjes op z’n plek. Daarnaast bevat snorrenwax vaak hydraterende ingrediënten die je gezichtshaar voeden en versterken. Zo stimuleer je de haargroei en kun je een nóg mooiere snor laten staan.

Snorrenwax: zo gebruik je het écht

Er zijn uiteraard een aantal manieren waarop jij je snor kunt stylen. Maar voor dit artikel nemen we de meest voorkomende optie: naar beneden met een scheiding in het midden. Het is een style die je niet fout kunt doen. Een goed idee voor beginners, dus!

Pssttt… wist je al dat dit dé haartrends voor mannen zijn?

Tip 1: zorg dat je snor lang genoeg is

Laat je snor in ieder geval een maand staan om de gewenste lengte te krijgen. Pas dan kun je echt aan de slag met snorrenwax. Al verschilt het natuurlijk per man hoe lang het duurt om een wat langere snor te laten groeien.

Tip 2: wassen en drogen

Voordat je met de wax aan de slag gaat, is het verstandig om eerst je snor te wassen – iets wat je als het goed is toch al doet in de ochtend. Zorg daarna dat je snor weer droog genoeg is zodat het product zijn werk kan gaan doen.

snorrenwax van depot
Snorrenwax – Depot | €18,95 | Klik hier om te shoppen

Tip 3: warm de snorrenwax op

Pak een klein beetje wax tussen je vingers en warm het product hierdoor op. Dit zijn dezelfde vingers die je gebruikt om de wax aan te brengen. breng het vervolgens aan op je snor. Dit doe je door je vingers uit elkaar te bewegen en de snor een soort van in tweeën te splitsen. Aan het einde beweeg je dezelfde vingers met de wax in richting waarop jij de uiteinden van de snor wilt hebben staan. In de meeste gevallen is dit licht naar boven.

Extra tip: droog je snor met een föhn

Laat de snorrenwax zoveel mogelijk zijn werk doen door nog even een föhn tegen je snor te houden. Zo ben je de hele dag gegarandeerd van een sophisticated look.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Byrdie

snorrenwax gebruiken

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »