Verbrand door de zon? Dit kun je doen voor verlichting

verbrand

Hallelujah! De zomer is er bijna. Als je de laatste tijd met het mooie weer een beetje te veel tijd in de zon hebt doorgebracht en je bent verbrand, snappen we dat helemaal. Dit is hoe je je huid kunt verzorgen nadat je bent verbrand.

Neem een koele douche of bad

Heet water kan je (al pijnlijke) huid irriteren, maar koel water kan de pijn helpen verzachten. Dep jezelf voorzichtig droog zodra je uit bad of onder de douche komt. Laat een beetje vocht op je huid achter en breng dan een vochtinbrengende crème aan. Dit helpt het water in je huid vast te houden en kan uitdroging verminderen. Als je geen tijd hebt voor een douche of bad, probeer dan een koele, vochtige handdoek op je huid te leggen voor verlichting, en breng daarna een vochtinbrengende crème aan.

Gebruik een crème met aloë vera

Veel mensen zijn voorstander van aloë vera vanwege de huidverzachtende eigenschappen, en het kan inderdaad helpen bij de irritatie wanneer je verbrand bent.

 Blijf van je verbrande huid af

Het is heel verleidelijk om aan je huid te zitten als er iets mee is, maar het is tóch beter om van je rode huid en de velletjes die er bij komen af te blijven. Je huid herstelt hierdoor sneller. 

Tekst: Aimée Kniese

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles