Verbrand door de zon? Dit kun je doen voor verlichting

Hallelujah! De zomer is er bijna. Als je de laatste tijd met het mooie weer een beetje te veel tijd in de zon hebt doorgebracht en je bent verbrand, snappen we dat helemaal. Dit is hoe je je huid kunt verzorgen nadat je bent verbrand.

Neem een koele douche of bad

Heet water kan je (al pijnlijke) huid irriteren, maar koel water kan de pijn helpen verzachten. Dep jezelf voorzichtig droog zodra je uit bad of onder de douche komt. Laat een beetje vocht op je huid achter en breng dan een vochtinbrengende crème aan. Dit helpt het water in je huid vast te houden en kan uitdroging verminderen. Als je geen tijd hebt voor een douche of bad, probeer dan een koele, vochtige handdoek op je huid te leggen voor verlichting, en breng daarna een vochtinbrengende crème aan.

Gebruik een crème met aloë vera

Veel mensen zijn voorstander van aloë vera vanwege de huidverzachtende eigenschappen, en het kan inderdaad helpen bij de irritatie wanneer je verbrand bent.

 Blijf van je verbrande huid af

Het is heel verleidelijk om aan je huid te zitten als er iets mee is, maar het is tóch beter om van je rode huid en de velletjes die er bij komen af te blijven. Je huid herstelt hierdoor sneller. 

Tekst: Aimée Kniese

verbrand

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »