Zo verzorg je je haar na een dag op het strand

Niets is fijner dan een dag op het strand. Maar als je niet oppast, kan het je ook met beschadigde lokken achterlaten. Dus hoe verzorg je je haar nadat je in de zee hebt gezwommen of een dagje in de zon hebt gelegen?

6x tips om je haar te verzorgen op het strand

Hoewel het zoute water je haar textuur en volume kan geven (daarom zijn er natuurlijk ook zoveel salt sprays op de markt) is het niet goed voor de gezondheid van de haar. Het zoute water in combinatie met wind kan ervoor zorgen dat het haar uitdroogt, wat uiteindelijk haarbreuk kan veroorzaken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je haar te verzorgen na een dag op het strand.

#1 Hydrateer je haar

Als je na een dag op het strand onder de douche springt, grijp dan niet meteen naar de shampoo. Behandel je haar eerst met een hydraterend product. Of dat nu betekent dat je een olie gebruikt of conditioner gebruikt voordat je het wast, als je je haar hydrateert, zal het beschermd zijn tegen het verder uitdrogen tijdens het wassen en uiteindelijk tegen haarbreuk.

#2 Gebruik een natuurlijke shampoo

Wanneer je klaar bent om je haar te wassen, zorg er dan voor dat je een natuurlijke formule gebruikt. Een ‘normale’ shampoo kan te ruw zijn voor je haar na een dag op het strand.

#3 Vergeet niet een verzorgend product te gebruiken

Een absolute must voor je haar na een dag op het strand is een diepe conditioneringsbehandeling of een leave-in conditioner. Voor een ultra-voedende behandeling kun je ook een ​​vochtinbrengend haarmasker en een haarolie mengen, dit aanbrengen op je lokken en het ten minste vijf minuten te laten intrekken voordat je het uitspoelt om je hoofdhuid en haar intensief te hydrateren.

strand
Biolage Hydrasource Treatment Moisture Pack, €18,45 / Klik hier om te shoppen

#4 Wacht met het borstelen van je haar

Voordat je je haar borstelt of kamt, is het belangrijk dat je een conditioner hebt gebruikt. Conditioner helpt je borstel of kam door je lokken te glijden zonder eraan te trekken of het te breken.

L’Oréal Professionnel Serie Expert Pro Longer Conditioner, €21,95 / Klik hier om te shoppen

#5 Gebruik een anti-klit spray

Als je merkt dat je wat extra hulp nodig hebt bij het doorkammen van je lokken, probeer dan een product dat speciaal is gemaakt om te ontwarren: een anti-klit spray.

#6 Laat je haar aan de lucht drogen

Laat na het wassen, verzorgen en kammen van je haar het aan de lucht te laten drogen. Zoals je waarschijnlijk weet, kunnen föhnen en hittestyling je lokken verder beschadigen.

Tekst: Aimée Kniese

strand

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »