Vet haar hacks: zo stop je vet haar voor altijd

Altijd, altijd? In deze hitte is het soms onmogelijk om vette lokken te verbergen. Zeker met het smeren van zonnebrand overal en het zweten is je haar al snel een geoliede haarbos. Maar met deze vet haar hacks maak je daar wellicht wel een einde aan.

Of je nu je wasbeurt dagenlang uitstelt, een lekkere stranddag hebt, veel sport: je haar wordt op ten duur hartstikke vet en vunzig. Zeker wanneer je fijn en dun haar hebt zie je dat al snel. De zonnebril die op en af gaat maakt het allemaal een stuk erger (lees hier waarom). Leuk is anders dus.

Vet haar hacks die je wil weten

Hack #1 Vermijd shampoos met de woorden: droog, beschadigd, gladmaken, glossy

Wanneer je van jezelf weet dat je redelijk snel met een vette bos rondloopt kun je deze shampoos het beste vermijden. Deze kunnen namelijk een glanzend laagje op je haar achterlaten wat er in jouw geval vet uitziet. En dat terwijl je net je haar hebt gewassen…

Hack #2 Selecteer zoveel mogelijk haarproducten zonder sulfaten

Deze vormen misschien een minder glanzend laagje, maar ze wassen je haar wel diep. Met deze diepe reiniging verwijder je alle opbouw van de eerdere haarproducten.

Hack #3 Breng alleen conditioner aan op de puntjes

Het is verleidelijk om je conditioner over het hele haar te verspreiden omdat het dan zo lekker zacht is. Maar het kan zo zijn dat deze voedende conditioner de boosdoener is voor je vette lokken. Gelukkig kun je met deze vet haar hacks al een stuk vooruit.

Hack #4 Zet je douche niet te warm

Te warm water wast alle oliën uit je haar die je haar van zichzelf extreem gaat produceren. Met vet haar tot gevolg. Zet het water op lauwwarm tijdens het douchen en zet de kraan op koud voor extra veel glans. De haarschubben sluiten zich dan waardoor je minder last hebt van pluis.

Hack #5 Eet niet te veel vet voedsel

Wat we in ons lichaam stoppen heeft ook gevolgen op hoe we eruit zien. Dat is ook met ons haar zo. Daarom sluiten we ons rijtje met vet haar hacks af met dit advies. Gaat je lichaam ook mee blij zijn, geloof ons maar.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Glamour Magazine UK

vrouw die doet aan vet haar hacks

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »